Bina kontrollü şekilde yıkılmaya çalışılırken, aniden yıkılması ihtimaline karşı da çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis barikatları genişletildi. Binanın temelinin oynamasına neden olan iş makinesi ise sarsıntıya neden olacağı gerekçesiyle olduğu yerden henüz kaldırılamadı.

HASSAS CİHAZLARLA ÖLÇÜM YAPILIYOR

Yıkımına devam edilen Açelya Apartmanı'nın çevresindeki binalarda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından lazerle sürekli ölçüm yapılıyor. Yıkım çalışmaları sırasında diğer binalarda meydana gelebilecek hareketlilikler hassas cihazlarla tespit ediliyor.

Bölgedeki geniş güvenlik önlemleri sürerken, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve AFAD Başkanı Hamza Taşdelen sık sık yıkım alanına gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Çalışmaların gece boyunca da devam etmesi beklenirken, aydınlatma için projektörler de alana getirildi. Binanın kendi kendine çökmeden kontrollü bir şekilde yıkılmasının 2 günü bulabileceğini söyleyen ekipler Açelya Apartmanı'nın yıkımın ardından çevredeki diğer 20 binanın oturmaya uygun olup olmadığı hakkında rapor düzenleneceğini belirtti.

MÜTEAHHİT, HAFRİYAT ŞİRKETİ SAHİBİ VE KEPÇE OPERATÖRÜ SERBEST

Süren soruşturmada gözaltına alınan inşaat müteahhidi Süleyman A., hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K., tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BAKAN SOYLU, YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Açelya Apartmanı'ndaki kontrollü yıkım çalışmasını incelemek için alana geldi.

Bakan Soylu, uzman ekiplerden çalışmaya ilişkin bilgi aldı. Soylu, daha sonra görevli polis ekiplerini selamladı. Polislere Allah'tan kolaylık dileyen Soylu, "Gününüz de kutlu olsun" dedi.

"DEVLET KİMSEYİ MAĞDUR ETMEZ"

Soylu, alandan ayrılırken mahalle sakinlerini de selamladı. Soylu ile diyaloğa giren bir mahalleli, "Ne olacak efendim bu işler. İnşallah mağdur olmayız" dedi. Bakan Soylu, vatandaşa cevaben, "O bina yıkılacak. Devlet kimseyi mağdur etmez. Merak etmeyin" ifadelerini kullandı. DHA

[old_news_related_template title="Ankara Çankaya'da 21 bina gece yarısı tahliye edildi" desc="Ankara Çankaya'da, yakınındaki inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde kayma olan ve istinat duvarı yıkılan 8 katlı apartman ile birlikte toplam 21 bina boşaltıldı. Boşaltılan binaların önünde dev yarıklar meydana geldi. Büyük panik yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/10/iecrop/resimid_175787471_17578747_16_9_1618035664.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ankarada-21-bina-tahliye-edildi-6364502/"]