Efeler’in Zafer Mahallesi Zafer Meydanı’ndaki adresinde, Efeler Belediyesi’nce nezih bir ortama dönüştürülen bina, Hanımevi adı altında hizmete açıldı.

“KADINLARLA BERABER YÖNETECEĞİZ”

Açılış töreninde konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan,  şunları söyledi:

“Hanımevi sizin mutluluğunuz, sizin yaşantınızı güzelleştirmek, kolaylaştırmak için var. Burası kadınların çocuklarıyla birlikte gelip oturabilecekleri, zaman geçirebilecekleri bir yer. İçinde çocuk oyun grubu bulunan bir bahçesi olan, ücretsiz ikramlarımızdan yararlanabileceğiniz, kitap okuyabileceğiniz, televizyon seyredebileceğiniz, sosyalleşebileceğiniz bir alan yarattık size.

Belediyelerimiz kadını erkekle beraber eşit gören, kadın erkek ayrımcılığına karşı çıkan, kadına karşı şiddete karşı çıkan, bulundukları yerde Hanımevlerini inşa ederek ‘kadınlarla beraber yöneteceğiz’ diyen anlayıştır.”

Konuşmaların ardından törene katılan misafirlerle birlikte Hanımevi’nin açılış kurdelesi kesildi.

[old_news_related_template title="Aydın'da kuraklık önlemi: Bin dönüm araziye hayat verildi" desc="Aydın Büyükşehir Belediyesi, Büyük Menderes nehrinde yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin mağdur olması üzerine harekete geçti. Koçarlı’da bulunan sondaj kuyusu faaliyete geçirilerek tarıma yeniden hayat verildi. Bin dönüm arazinin ve o bölgede üretim yapan çiftçilerin emeklerinin yeşermesi sağlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/23/iecrop/atdin-sha_16_9_1632406186.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aydinda-kuraklik-onlemi-bin-donum-araziye-hayat-verildi-6666115/"]