Adalet Bakanı Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün AKP tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan Hayvanları Koruma Kanunu'nu değerlendirdi. Kanun teklifinin, hayvanları mal olarak değil can olarak gördüğünü belirten Bakan Gül, şu açıklamada bulundu:

"Hayvanları mal değil can olarak gören bir anlayışla hazırlanan kanun teklifi, can dostlarımızı koruyacak önemli bir adım. Tüm milletvekillerimize, sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun, can dostlarımızın daha korunaklı bir dünyada yaşamalarına vesile olsun."

[old_news_related_template title="Hayvanları Koruma Kanunu teklifi Meclis'te" desc="AKP'nin 'Hayvanları Koruma Kanun' teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Petshoplarda kedi ve köpek satışı yasaklanıyor. Ev hayvanları sahibinin borcundan dolayı haczedilmeyecek, hayvanlar dijital kayıt altına alınacak. Pitbull gibi tehlikeli köpekler beslenemeyecek. Hayvan dövüşleri yasaklanıyor. Hayvana zalimce davrananlara 6 aydan 3 yıla kadar hapis öngörülüyor. Ancak cezanın altı sınırı düşük olduğu için mahkumiyet halinde bile cezaevine giren olmayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/01/iecrop/hayvanalri-koruma-kanunu_16_9_1625132390.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hayvanlari-koruma-kanunu-teklifi-mecliste-6515746/"]