Geçtiğimiz Çarşamba günü Rize'yi etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu ilçesi olmak üzere, merkeze bağlı Muradiye beldesi, Çayeli'ne bağlı Büyükköy beldesi ve yine merkeze bağlı Salarha beldesinin bir kısmında sel ve heyelan meydana geldi.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Güneysu ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan ve Halil usta olarak bilinen Hasan Arıcı'yı arama çalışmaları Güneysu Deresi'nde, diğer kayıp şahıs Batuhan Delihasan'ı arama çalışması ise merkeze bağlı Muradiye beldesinde devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum devam eden arama çalışmalarında görev alan ekipleri ziyaret etti. Derede yapılan aramalar esnasında gerçekleşen ziyarette Bakan Kurum Arama ve Kurtarma ekipleri JAK ve AFAD’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan meydana gelen sel ve heyelanlarda ise Aynur Karali (66) ile oğlu Mustafa Karali (35) ve engelli kızı Ayşe Karali (27) Güneysu'nun Ballıdere köyünde, Adem Yanık Güneysu'nun Asmalı Irmak köyünde, Hacere Mert (75) ve eşi Nuri Cemal Mert (80) ise merkeze bağlı Muradiye beldesinde hayatını kaybetmişti. İHA

[old_news_related_template title="Rize'de kayıp iki kişi aranıyor... 2 bin 860 kişi sel için seferber" desc="Rize'de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğu selin ardından 2 bin 860 görevli felaketin izlerini silmek ve kayıpları bulmak için Kurban Bayramı'nda da ara vermeden çalışıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/20/iecrop/detay-kopya-15_16_9_1626780241.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/rizede-kayip-iki-kisi-araniyor-2-bin-860-kisi-sel-icin-seferber-6548232/"]