Bingöl Valiliği, Servi bölgesindeki orman yangınının dün akşam saatlerinde kontrol altına alındığını açıkladı.

2 bin 500 hektar alanın yangından etkilendiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"25 Haziran Cuma günü, Genç ilçesine bağlı Servi bölgesindeki Güzeldere ve Dedebağ köylerinin ormanlık alanında yangın çıktı. 4 gün süren yangına, Bingöl ve Elazığ Orman İşletme kurumlarından katılan toplamda 45 personel, 4 itfaiye, 9 arazöz, 6 iş makinesiyle karadan müdahale edildi.

Havadan ise Kahramanmaraş ve Adana'dan gönderilen 2 yangın söndürme helikopteri destek vererek müdahale çalışmalarına katıldı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 2 bin 500 hektara zarar veren yangın, ekiplerin yoğun uğraşları sonucu dün akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Allah milletimizi ve memleketimizi, her türlü felaketten korusun."

[old_news_related_template title="Nerede bu yangın söndürme uçakları?" desc="Yazın gelmesiyle birlikte Türkiye'nin en güzel ormanları peş peşe yanmaya başladı. Dün Kaş, Dalaman, Tarsus ve Genç'te orman yangınları çıktı. Bugün ise Marmaris’ten acı haber geldi… Dikkat çeken ise haziran ayı boyunca gerçekleşen yangınların hiçbirine yangın söndürme uçağı ile müdahale edilmemesiydi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/yangin-sondurme_16_9_1624789081.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/nerede-bu-yangin-sondurme-ucaklari-6508638/"]