Muğla’nın Bodrum ilçesine sezonun ilk turistleri bugün Rusya’nın Moskova kentinden geldi. Saat 13.03’te Milas Bodrum Havalimanı’na gelen 212 Rus turist Milas Bodrum Havalimanı’nda pandemi kurallarına uygun olarak karşılandı.

"HER ŞEYE KISITLAMA GETİRİLİRSE YAŞAM DURUR O DAHA DA KÖTÜ"

Moskova yakınlarındaki bir kasabada öğretmenlik yapan evli ve bir çocuk annesi Olga Koveşanko (35) “Daha önceki yıllarda da Bodrum ve Antalya’da tatil yaptım. Bu bölgeyi çok seviyoruz. Pandemi elbette herkesi tedirgin etti, ancak Türkiye’deki önlemlerin yeterli olduğunu bildiğimiz için ailemle birlikte tatile geldik. Eylül ayında yine geleceğiz. Salgına rağmen insanlar gerekli önlem ve tedbirlerini alırlarsa neden tatil yapmasınlar. Her şeye kısıtlama getirilirse yaşam durur, o daha da kötü” diye konuştu.

Turistler daha sonra tur otobüsleri ile Bodrum’da konaklayacakları ve yaklaşık iki hafta tatil yapacakları otellere hareket etti.

"SEZONU RUS TURİSTLER İLE AÇMAMIZ SEVİNDİRİCİ"

Bodrum turistik İşletmeciler ve Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Salgın sadece Türkiye’de değil dünyanın turizm ile ilgili tüm önde gelen ülkelerinde etkili oldu. Profesyonel bir turizmci olan Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un turizm sektöründe alınmasını sağladığı tedbirlerle bugün Moskova’dan ilk turist kafilesinin Bodrum’a gelmesini sağladık. Geçtiğimiz yıl Rusya’dan Türkiye’ye gelen 1,5 milyon Rus turist arasında sadece 430 turistte rahatsızlık görülmüştü, bu çok büyük bir oran değil” diye konuştu.

"TURİZM BU SEZONU GEÇEN YILDAN DAHA İYİ OLACAK"

Artan vakalara rağmen alınan önlemler sayesinde Haziran ayından itibaren iç ve dış turizmde hareketliliğin başlayacağına inandığını belirten Özyurt “Geçen yıl turizmci çok kötü bir sezon geçirdi. Bodrum’daki otellerin yüzde 50’si açıktı., Bu yıl ise Haziran ayından itibaren açık olan otel sayısının yüzde 80’lere ulaşmasını bekliyoruz, bu yıl turizm geçen yıla oranla daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İstiklal Caddesi ve Beşiktaş'ta turist yoğunluğu" desc="Corona tedbirleri kapsamında, kırmızı kategorideki 58 şehir arasında yer alan İstanbul'da da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Kısıtlama nedeniyle İstiklal Caddesi ve sahiller turistlere kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/11/iecrop/1-8_16_9_1618146416.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istiklal-caddesi-ve-besiktasta-turist-yogunlugu-6367109/"]