Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü plajında yaklaşık 1 metre boyunda ve 7-8 kilogram ağırlığındaki camgöz cinsi köpek balığı sahile vurdu.

Öğretmen Yüksel Okyay tarafından fark edilerek sahilden 5-6 metre uzaklıktaki kıyıya çekilen köpek balığının öldüğü anlaşıldı.

"BALIKÇILARIN AĞINA TAKILARAK ÖLMÜŞ OLABİLİR"

Ölen köpek balığının cinsinin camgöz olduğunu belirten Okyay, şöyle konuştu:

* Köpek balığının yaralı olabileceğini düşündüm ve kıyıda bulunmasına şaşırdım. Üstelik genç bir köpek balığı bu tür çok yalnız gezmezler, o nedenle çekip karaya getirdim.

* Ancak karaya getirdiğimde ölmüş olduğunu gördüm. Sanıyorum derin suda balıkçıların ağlarına takılarak yaşamını yitirdi.

* Çünkü üzerinde herhangi bir yara ve benzer iz yoktu. Ardından okula götürüp çocuklara köpek balıklarını anlattım.

* Biraz tedirgin oldular ama yaşamlarını ve derin ve açık sularda yaşadığını söyleyince rahatladılar.

* Bizim bu bölgelerde çok sık gördüğümüz bir tür değil, hele bu tür koylara hiç girmezler.

[old_news_related_template title="Köpek balığı turizmine 'katil balina' darbesi" desc="Denizler söz konusu olduğunda en ürkütücü canlılar hep köpek balıkları gibi görünür. Ancak bugünlerde Cape Town sahillerinde büyük beyaz köpek balığı görmek artık mümkün değil. İlk etapta insanlar veya iklim değişikliği akla gelse de bu durumun ardında köpek balıklarını avlayabilen orkalar (katil balina) var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/22/iecrop/orca-detay_16_9_1606047253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kopek-baligi-turizmine-katil-balina-darbesi-6136298/"]