Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı'nda aylardır bitmek bilmeyen müsilaj kâbusu, son günlerde Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada'yı da tehdit etmeye başladı.

Kısa süre önce oyuncu Ata Demirer'in çekip sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler, müsilajın Kuzey Ege'ye kadar ulaştığını ortaya koymuştu. Ancak son birkaç gündür lodosun hakim olduğu Bozcaada'da balıkçı barınağı ile liman içerisinde müsilaj daha yoğun bir şekilde görünmeye başladı.



Bozcaadalılar, havanın poyraz estiği günlerde Çanakkale Boğazı'ndan Kuzey Ege'ye doğru akan müsilajın adayı teğet geçerek, Yunanistan sularına doğru ilerlediğini belirtti.

Ancak lodosun etkisiyle geri gelen müsilajın balıkçı barınağı ile limanın içerisine dolduğuna dikkat çeken adalılar, başlayan turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi için duruma çözüm bulunmasını istiyor. DHA

[old_news_related_template title="8 işletmeye 12,5 milyon liralık müsilaj cezası" desc=" Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde devam eden müsilaj denetimleri kapsamında 8 işletmeye toplamda 12,5 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/18/iecrop/kurum-musilaj-sozcu_16_9_1624029573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/8-isletmeye-125-milyon-liralik-musilaj-cezasi-6493894/"]