Mersin'in Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri, esnaf ve vatandaşların şikâyetleri üzerine insanların dini ve vicdani duygularını istismar ederek cami avlularında, park ve meydanlarda dilenen kişilere yönelik denetim ve uygulama yaptı. Ekipler, denetimlerinde; dilendikleri tespit edilen 2, izinsiz satış yaparak kaldırım işgaline yol açan 1 kadını zabıta merkezine götürdü.

BİR EV BİR ARABA SAHİBİ

Yapılan kimlik tespitinde, Turgut Reis Mahallesi Müftü Cami civarında dilenenlerden kadınlardan biri olan N.Ç isimli kadının hakkında yapılan araştırmada tapuda üzerine kayıtlı bir evi ile bir arabası olduğu ortaya çıkarıldı.

Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tutanaklar tutularak; 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33’üncü ve 38’inci maddeleri gereği idari işlem yapılan 3 kişiye 204’er lira tutarında para cezası kesildi.

Akdeniz Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, vatandaşlara yaptığı çağrıda, insanların dini ve vicdani duygularını kullanarak para toplamaya çalışan, haksız kazan elde eden kişilere itibar edilmemesini istedi. Dilenen bu kişilerin, zabıta ekiplerini fark eder etmez, vatandaşlardan haksızca topladıkları paraları, kendilerini gözetleyen kişiye teslim ettiklerini ve bu kişinin de kaçarak izini kaybettirdiğini belirten Sivaslıoğlu, dilendikleri tespit edilen kişilere yönelik denetimlerin kesintisiz süreceğini ifade etti.

[old_news_related_template title="Sakat numarası yapan dilencinin foyası ortaya çıktı" desc="Çorum'da sol kolunu sararak kendisine sakat görüntüsü veren dilencinin foyasını zabıta ekipleri ortaya çıkardı. Zabıta görevlisi, dilenciye 'Hepiniz böylesiniz, kardeşin böyle, oğlun böyle. Bu nasıl hastalık genetik mi bu sizde? diye tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/15/iecrop/1-10_16_9_1615808964.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/sakat-numarasi-yapan-dilencinin-foyasi-ortaya-cikti-6315307/"]