Çekmeköy'de 4 ve 8 yaşındaki Hasan ve Hüseyin Büyür kardeşler yapımı tamamlanmamış bir inşaatın içi suyla dolmuş asansör boşluğuna düşerek, ölmüştü. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, olayın gerçekleştiği yerdeki inşaatın sahibi Orhan A. dün gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Orhan A. Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli Orhan A. savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Şüpheli Orhan A.'nın sulh ceza hakimliğindeki işlemleri devam ediyor. (İHA)

[old_news_related_template title="İnşaattaki ihmal iki kardeşin canına mal oldu" desc="İstanbul’da biri 8 diğeri 3 yaşında olan Hasan ve Hüseyin Büyür kardeşlerin kaybolduğu haberinin ardından 2 çocuktan acı haber geldi. Bir inşaatın asansör boşluğundaki su birikintisinde cansız bedenlerine ulaşılan 2 kardeşin, son anlarına ait görüntüleri de ortaya çıktı. Sokakta koştukları görülen iki kardeşin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/09/iecrop/1-4_16_9_1615283689.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/insaattaki-ihmal-iki-kardesin-canina-mal-oldu-6304298/"]