Olay, pazar akşamı Bayat ilçesine bağlı Tepekutuğun köyünde meydana geldi. Köy meydanında yapılan düğünde halay çekilirken tabancayla rastgele ateş açıldı.

Tabancadan çıkan kurşunlar, davetlilerden Emin Alparslan ve Murat Şahin'in başına isabet etti. Alparslan ve Şahin, kanlar içinde yere yığıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.

Sağlık ekibinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, İskilip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan Alparslan ve Şahin, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

2 çocuk babası Şahin ile 3 çocuk babası Alparslan'ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

ALANDA 500'DEN FAZLA MERMİ BULUNDU

Olay sonrası düğünün yapıldığı alanda inceleme yapan ekipler, 500'ün üzerinde boş kovan tespit etti. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, ekipler, düğün sahipleri dahil onlarca kişinin de ifadesine başvurdu.

Görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkan jandarma, Murat Y.'nin ruhsatsız tabancayla defalarca havaya ateş açtığını tespit etti. Murat Y. ile ölen kişilerin arkadaş olduğu, Ankara'dan Çorum'a düğün için geldikleri ortaya çıktı.

Polisin arama çalışmaları sürerken, Murat Y., bugün sabah saatlerinde jandarma karakoluna giderek teslim oldu. İfadesinin ardından Bayat Adliyesine sevk edilen Murat Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. DHA

[old_news_related_template title="Motosikletli 4 saldırgan kurşun yağdırdı" desc="İstanbul Kasımpaşa’da motosikleti 4 saldırgan, bir kişiye kurşun yağdırdı. Saldırıya uğrayan şahsın da silahla karşılık verdiği olayda, bir iş yerinin camları patlarken, bir araca da çok sayıda merminin isabet etti. Saldırganlar motosikletleri de bırakıp kaçarken ölen ya da yaralananın olmadığı olaya ilişkin polis geniş kapsamlı inceleme başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/16/iecrop/resim4_19152902_16_9_1637070777.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/motosikletli-4-saldirgan-kursun-yagdirdi-6772442/"]