Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

* İstanbul'da meydana gelen olayda Yasemin Sönmez, trafikte seyir halinde iken Kadın Acil Destek (KADES) Uygulaması üzerinden ihbarda bulunmuş, seyir halinde olduğu ve konumu sürekli değiştiği için şahıs telefonla aranarak konumu teyit edildikten sonra görevli ekipler bulunduğu yere intikal etmiştir.

* Yasemin Sönmez, kendisini takip ettiğini iddia ettiği eski erkek arkadaşından şikayetçi olmamış, bunun üzerine görevli ekip yanından ayrılmıştır.

* Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemlerden korumak için hayata geçirilen KADES uygulaması, bugüne kadar 2 milyon 53 bin 916 kadın tarafından cep telefonuna indirilmiş, uygulama üzerinden gelen her 'yardım çağrısı' titizlikle değerlendirilmiş ve 58 bin 374 asıllı ihbara müdahale edilmiştir.

* KADES'in başarısı, müdahaleleri ve kamuoyuna yansımalarıyla ortadadır. Uygulamayı kullanan kadınların yüzde 90'ı uygulamayı güvenilir bulmuştur. DHA

[old_news_related_template title="Cezaevinden çıkan eski sevgili hayatını kâbusa çevirdi" desc="Bağcılar'da tekstil işiyle uğraşaniş insanı Yasemin Sönmez, 2 ay görüşüp, ayrıldığı Mehmet B.'nin kendisini tehdit ve darp ettiğini iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/13/iecrop/detay-kopya-7_16_9_1618299783.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cezaevinden-cikan-eski-sevgili-hayatini-kabusa-cevirdi-6370185/"]