Yıldız Dağları'ndan pırıl pırıl doğan Ergene Nehri, yerleşim yeri ve sanayi bölgelerinden geçtiği noktalarda kirleniyor. Bu noktalardan sonra simsiyah akan nehir, çevreye zehir saçıyor. Bu sular, fabrika atıklarından arıtıldıktan sonra derin deşarjla, deniz salyası (müsilaj) sorunuyla boğuşan Marmara Denizi’ne akıtılıyor.

“ORASI YILLARDIR ÖYLE AMA SONUÇ YOK”

Ergene Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde çekilen ve SÖZCÜ WhatsApp İhbar Hattı’na ulaşan görüntülerde Ergene Nehri'nin kollarından birinde suyun simsiyah hale geldiği ve üstünde köpükler oluştuğu görülüyor. İş yeri orada bulunan Bilal Yıldırım, “Çok kötü. Orası yıllardır öyle ama sonuç yok. Su bazen köpürüyor, bazen duman çıkıyor… Görüntü simsiyah. O su da zaten denize gittiği için durumlar ortada. O bölgede çok deri ve tekstil fabrikaları var” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Günde 20 ton müsilaj temizlenecek" desc=" “Marmara Denizi Eylem Planı” kapsamında başlatılan Türkiye’nin en büyük deniz temizleme seferberliği Balıkesir’de, Bandırma Limanı’ndan start verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan 17 metrelik Deniz Yüzeyi Temizleme Teknesi Başaran-2 her gün düzenli olarak çalışmalarını sürdürecek. Günde ortalama 20 ton ve üzeri müsilaj temizleneceği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/musilaj-sozcu1_16_9_1623164685.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gunde-20-ton-musilaj-temizlenecek-6475749/"]