Sultanbeyli’de 7 Ocak 2021 tarihinde eşi Hatice Soysal'ı (39) uyuduğu sırada önce boynundan bıçaklayarak ardından boğarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Adnan Soysal (36) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

ÖLDÜRMEYİ PLANLAMIŞ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hatice Soysal ile Adnan Soysal’ın resmi nikahlı evli oldukları, şüphelinin olay tarihinden önce eşi Hatice’yi öldürmeyi planladığı, sürekli ölüm konusunu düşündüğü belirtildi.

UYURKEN BOYNUNDAN BIÇAKLADI

Olay tarihi olan 7 Ocak 2021 tarihinde Sultanbeyli’de ikametlerinde şüphelinin kayınvalidesi ve oğlunun bulunduğu, gece saat 03.00’da maktul Hatice Soysal’ın yatak odasında uyuduğu sırada şüphelinin mutfaktan aldığı bıçakla maktulü boyun kısmından bıçakladığı anlatıldı. Maktulün çığlık atarak uyandığı, şüpheliye “sen ne yaptın” dediği, yatağın yan tarafına düştüğü, şüpheli Adnan Sosyal’ın maktulün nefes almasını önlemek amacıyla yastıkla maktulü boğduğu kaydedildi.

"KIZIMIN TELEFONUNDAN ARANDIM"

İddianamede, Hatice Soysal’ın annesi Meliha Bulkaç’ın ifadesine yer verilerek, Bulkaç’ın, “Olay tarihinde kızımın ikametinde ayrı bir odada yatıyordum. Gece saat 02.30 sıralarında telefonum çaldı. Kızımın telefonundan arandım ancak telefona yetişemedim. Daha sonra ben aradım telefonu Rüstem açtı, bana ‘Odada bir şey oldu git bak’ dedi. Kızımın odasına gittim, kapıyı Adnan açtı bana ‘Rüstem’i al sizin eve gidin’ dedi. Ben o esnada Hatice’yi göremedim, meydana gelen olaydan şikayetçiyim” dediği aktarıldı.

AĞIRLAŞTRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Şüpheli Adnan Soysal’ın “eşi canavarca hisle veya eziyet çektirerek tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Tutuklu şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (İHA)

 

[old_news_related_template title="İbrahim Zarap'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı" desc="Sokak ortasında yere düşürdüğü eski eşini çocuğunun gözü önünde canice döven İbrahim Zarap'ın savcılık ifadesinde 'Görüntüleri izledim, kendimi tanıyamadım, o kişinin ben olduğuna inanamadım' dedi. Olayın ardından ilk kez konuşan Emriye M. ise “Ben daha önce de kendisinden şikayetçi olmuştum, zaten boşanmıştık. Dışarı çıkmasını asla istemiyorum hep tutuklu kalsın” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/07/iecrop/cani-ibrahhim-zarap_16_9_1615119014.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibrahim-zarapin-savciliktaki-ifadesi-ortaya-cikti-6300622/"]

[old_news_related_template title="Cani koca karısını bu hale getirdi" desc="Bayrampaşa'da 1 buçuk yıldır evli olduğu eşi tarafından dövülen 20 yaşındaki Tülay T. komşusuna sığınarak polisleri aradı. Şikayet üzerine gözaltına alınan eşi O.T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/26/iecrop/detay-kopya-7_16_9_1614326110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cani-koca-karisini-bu-hale-getirdi-6282890/"]

[old_news_related_template title="İzmir'de korkunç kadın cinayeti" desc="İzmir'in Menderes ilçesinde 15 Şubat tarihinden beri kayıp olarak aranan genç kızın cesedi, battaniyeye sarılı bir şekilde ormanlık alanda bulundu. Boğularak öldürüldüğü belirlenen genç kızın cinayet şüphelisi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/20/iecrop/detay-kopya_16_9_1613794673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/izmirde-korkunc-kadin-cinayeti-6270595/"]