Olay, 5 Temmuz'da İncesu ilçesi Saraycık Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, M.S. ile eşi G.S. evde henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışma sonrası, G.S., 3'üncü kattaki evin balkonundan düştü.

Ağır yaralanan kadın, çağrılan ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. G.S., hastanede doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Jandarma, kavga sırasında eşinin balkondan düşmesinden sorumlu olduğu iddiasıyla M.S.'yi gözaltına aldı. M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve hakkında, 'eşi kasten öldürmek' suçundan dava açıldı.

Çiftin çocukları H.S. ve B.S. ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık M.S. hazır bulundu. Davaya Aile  ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da müdahil oldu.

"ALLAH ŞAHİTTİR Kİ SUÇSUZUM"

Suçsuz olduğunu öne süren sanık M.S., "Allah şahittir ki suçsuzum. Eşimin telefonuna bir mesaj geldi. Ne olduğunu sorunca, kendini attı. Beni de böyle bir ateşin içine attı. 2 çocuğum bu olaya şahittir. Hayatım mahvoldu. 1 yıldır tutukluyum. Günahsız yere yatıyorum. Adalet istiyorum. Bu olayda benim en ufak bir suçum varsa idam edin. Yemin ederim ben suçsuzum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık M.S.'yi, 'eşi kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra sanığa 'tahrik' indirimi uygulayarak cezayı 24 yıla düşürdü. DHA

[old_news_related_template title="Gaye Erbatur: 'Kadın gördüğü şiddetten utanıyor'" desc="Çukurova Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Gaye Erbatur, 'Kadın gördüğü şiddetten utanıyor. Bu sanki onun suçuymuş gibi. Kadın, toplum ona baskı yapacak 'sen şiddet görüyorsun mutlaka bir şey yapmışsındır' diye düşünüyor. Sorulduğu zaman da 'düştüm' diyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/15/iecrop/kadina-siddet-shutterstock-1_16_9_1623785375.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gaye-erbatur-kadin-gordugu-siddetten-utaniyor-6488694/"]