Adana’da yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 11 zanlı adliyeye sevk edilirken, zanlıların ifadelerinde içici olduklarını söyledikleri öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Hint keneviri yetiştirmek için internetten kimyasal madde siparişi verdiği iddia edilen 11 şüpheliye yönelik çalışma yapıldı. Zanlıların, evlerinin damlarında ve içerisindeki seralarda kenevir yetiştirdiği belirlendi. Bu tespitler üzerine polis operasyon düzenledi.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 63 kök Hint keneviri, kenevir yetiştirmede kullanılan çok sayıda kimyasal madde, 907 gram esrar, ruhsatsız pompalı tüfek ve 3 hassas terazi ele geçirildi.

Hint keneviri yetiştirmek için bir evin damına kurulan sera ve başka bir evin odasına kurulmuş ısı yalıtımlı, havalandırmalı ve özel ışıklarla aydınlatılmış kabin polis kamerasına yansıdı. Zanlıların sorgusunda satıcı olmadıklarını içici olduklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 8’i savcılıkta alınan ifadesinin ardından 1’i mahkemeden, 3’ü ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Beykoz'da uyuşturucu serasına çevrilen daireye baskın" desc="İstanbul Beykoz'da 3 katlı binanın bodrum katına düzenlenen operasyonda 300 kök Hint keneviri ele geçirildi. Evi seraya çeviren ve Esenler Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yaptığı öğrenilen E.Y. (30) gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/25/iecrop/hint-keneviri-dha-1_16_9_1621975042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/beykozda-uyusturucu-serasina-cevrilen-daireye-baskin-6450806/"]