Manavgat’ta öğle saatlerinde başlayan yangında ilk boşaltılan mahallerden Yeniköy’de, gün boyu devam eden söndürme çalışmalarına rağmen akşam saatlerinde rüzgarın yeniden şiddetini arttırmasıyla alevler dağı aştı, mahallenin eteklerine ulaştı. Jandarma ekipleri, mahalleyi tekrar boşaltırken yapılan müdahalelerle mahalle yanmaktan son anda kurtarıldı.

Facianın eşiğinden dönen mahalleye dakikalar sonra Muratpaşa Belediyesi ekipleri ulaştı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da eşlik ettiği iki arazöz ve içinde su, ayran gibi temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 4 minibüs ve panelvan tipi araç bölgeye geldi. Başkan Uysal, mahallenin dışında bekleyen bölge sakinlerine “Geçmiş olsun” dedi.

Devam eden yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Uysal, mahalle muhtarıyla bir süre konuştu ve belediyenin iki arazözün buradaki söndürme çalışmalarında yer alacağını söyledi. Belediye aşevinden gelen minibüslerden biri de elektriklerin kesik olduğu mahalleye konuşlandırıldı. (İHA)

[old_news_related_template title="Osmaniye'de orman yangını" desc="Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale için bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/1-19_16_9_1627478595.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/osmaniyede-orman-yangini-2-6561560/"]

[old_news_related_template title="Manavgat'ta büyük orman yangını" desc="Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 'Böylesi hiç olamamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü' diye konuştu. Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 53 vatandaşımızın yaralandığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/manavgatta-4-noktada-orman-yangini-2-yeniden-_3351_dhaphoto1_16_9_1627473243.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/manavgatta-buyuk-orman-yangini-mahalleler-bosaltilmaya-baslandi-6561403/"]