Yangın saat 23.00 sıralarında Ayvansaray Mahallesi Sinanağa Çeşmesi Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın çatı katında başladı.

Alevlerin yükselmesi ile birlikte tüm binayı saran alevler yanında bulunan diğer iki binaya sıçradı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

ÜÇ BİNA TAHLİYE EDİLDİ

İtfaiye ekipleri, binada oturan vatandaşların alevden ve dumandan etkilenmemesi için önlem amaçlı üç binayı da tahliye etti.

Ekiplerin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Yangında ölen veya yaralananın olmadığı öğrenildi.

Çatının alev alev yandığı ve diğer binaya sıçradığı anlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

"İÇERİDE KİMSE YOK, EN BÜYÜK ŞANS BU"

Yangın esnasında mahallede bulunan Mecnun Turan yaşananları şöyle anlattı:

* Yangın ilk başlarda orta binanın arka kısmında başladı. Daha sonra otelde kalan müşterilerle beraber otel sahibi müdahil oldular.

* 112'nin göndermiş olduğu ekip ilk olarak yol üzerinde bir lastik söndürme operasyonu yaptı. Arka tarafta yangın başlangıcı vardı çatıya sıçradı.

* Yangına ilk gelen ekip tüp ile içeriye girerek yukarıdan soğutma sistemi ile yangını bastırabildi.

* Takımın gelmesi ile diğer binalara sıçramadan fakat az da olsa bir sıçrama var yangını söndürdüler. İçeride kimse yok, en büyük şans da bu. DHA

[old_news_related_template title="Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yangın" desc="Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yerleşkesinde bulunan kantinde yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/12/iecrop/cerrahpasa1_18032280_16_9_1623518914.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cerrahpasa-tip-fakultesinde-yangin-2-6483463/"]