Olay akşam saatlerinde Aksaray Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir bacağında protez bulunan Serhat İ. kullandığı minibüsle pazardan çıkış yapmak için hareket etti. Bu sırada, takside bulunan 4 kişiyle yol verme nedeniyle tartışma çıktı.

Taksiden inen 4 kişi, engelli şoföre saldırarak darp etmeye başlayınca, çevredeki esnaf ve şoförün yanındaki kişi çıkan kavgaya karıştı. Olay yerinden ayrılan 4 kişi bir süre sonra  tekrar olay yerine geldi.

Tekrar başlayan kavgada, engelli sürücüye saldıran 2 kişi yanlarında getirdikleri silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu çevredeki iş yerleri zarar görürdü. Olay sonrası silahlı 2 kişi polis tarafından yakalanırken diğer iki saldırgan kaçtı.

"BİZ ENGELLİ KİŞİYİ KORUYUP ÖNÜNÜ KAPATTIK"

Olayı anlatan görgü tanığı Halis Erşık, şunları söyledi:

* Taksi burada dönmeye çalıştı dönmedi. Onun geri gitmesini istedi. Engelli kişi geri çıkamıyordu ama o geri gidebiliyordu. Sonra küfürlü konuşmaya başladı. Engelli olan kişi de cevap verdi.

* Sonra üstüne gelip dövmeye çalıştı. Biz engel olmaya çalışınca silah çektiler. Biz engelli kişiyi içeri koyup önünü kapattık. Onlar da özelikle mermiyle sıkmaya çalıştı.

* Biz araya girip uzaklaştık. Silah sıkan kişinin elinden silahı alıp polise teslim ettik. Öbür kişiyi de polis yakaladı. 4 kişilerdi 2 kişi yakalandı 2 kişi bıçaklıydı onlar ara sokaklardan kaçtı.

Saldırı anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, taksiden inen kişiler minibüs şoförünü darp ediyor, daha sonra çevredeki esnaf olaya müdahale ediyor.

Bir süre sonra olay yerine gelen 4 kişi, minibüs şoförünü kovalayıp silahla ateş ediyor. Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı çalışma ise sürüyor. DHA

[old_news_related_template title="Kavgaya müdahale etmek isteyen bekçi ağır yaralandı" desc="Malatya'da kavgaya müdahale etmek isteyen çarşı bekçisi ağır yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/06/iecrop/malatya-iha-2_16_9_1636208850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kavgaya-mudahale-etmek-isteyen-bekci-agir-yaralandi-6753635/"]