Fatih Eminönü iskelesi önünde, Sivil Trafik polis ekiplerinin taksilere yönelik denetimleri sürüyor. Taksilere yönelik denetim gerçekleştiren ekipler, sürücüleri tek tek durdurarak, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 12 kuralın yer aldığı broşürleri dağıttı.

Taksilerdeki maske, mesafe ve hijyen kontrolünün yapıldığı denetimlerde, sürücülerin evrakları da incelendi. Denetimlerde sürücülere, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve içerisinde sürücülerin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.

YOLCU SEÇEN 3 SÜRÜCÜNÜN ARACI BAĞLANDI 

Öte yandan polis ekipleri tarafından yolcu seçtiği tespit edilen 3 taksi sürücüsüne bin 339 lira para cezası kesildi. Sürücülerin taksileri ise geçici süre ile bağlanarak otoparka götürüldü.

Taksi şoförü Halil Gümüş, "Polis ekipleri bilgilendirerek çok iyi yapıyorlar. Arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Taksici arkadaşların bunlara biraz daha riayet etmesi lazım. Kurallara uyulması gerekiyor. Çoğu arkadaşımız kısa mesafe olduğu için müşteri almıyorlar ama almaları gerekiyor" dedi. DHA

[old_news_related_template title="Taksi bulamayan Ezgi Mola belediye otobüsünden paylaşım yaptı" desc="Ezgi Mola, taksi bulamayınca İstanbul Kart'ına para yükleyip belediye otobüsüne bindi. O anları Instagram hesabından paylaşan oyuncu, 'Alın taksinizi başınıza çalın' diyerek tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/29/iecrop/ezgimola.instagram_16_9_1622711022_16_9_1635488094.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/taksi-bulamayan-ezgi-mola-belediye-otobusunden-paylasim-yapti/"]