Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı AKP’li Prof. Dr. Melih Bulu’yu dün protesto eden 24 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünden 12 öğrenciyi gözaltına alan polis ekipleri, öğrenciler dağıldıktan sonra ise 12 kişiyi daha Bebek’ten gözaltına almıştı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan öğrenciler, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edildi.

[old_news_related_template title="Boğaziçili öğrenciler gözaltıları protesto etti, kampüsü terk etmedi" desc="Boğaziçi Üniversitesi önünde polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan 12 kişiye destek amaçlı üniversite kampüsü içerisinde eylemler düzenlendi. Boğaziçili öğrenciler kampüsü akşam saatlerine kadar terk etmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/25/iecrop/bogazici-sozcu-1_16_9_1616701257.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-ogrenciler-gozaltilari-protesto-etti-kampusu-terk-etmedi-6335616/"]