Pakistanlı Nauman Khalid A. (30) bir süre önce Türkiye'ye geldi. İstanbul'da çeşitli işlerde çalışan Nauman Khalid A., 2 hafta önce ortadan kayboldu. Ailesinin ulaşamadığı  Nauman Khalid A.'nın bir süre sonra kaçırıldığı ortaya çıktı. İddiaya göre  Nauman Khalid A.'nın Pakistan'daki ailesine telefonla ulaşan bir kişi "Oğlunuz elimizde, kurtarmak istiyorsanız 15 bin dolar vereceksiniz" dedi. Bir süre sonra ise  Nauman Khalid A.'nın ayaklarından tavana asıldığına ilişkin görüntüleri aile ile paylaşıldı.

TAKSİYLE KAÇIRILDI

İstanbul'dan yaklaşık 3 bin 500 kilometre uzakta olan aile, yaşanan durumu Pakistan İstanbul Konsolosluğu'na iletti. Buradan da İstanbul Emniyetine bildirildi. İhbarın ulaştığı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptıkları araştırmalarda, Nauman Khalid A’nın Kağıthane'de ikamet ettiğini belirledi. En son Çakmak Caddesi üzerinde görülen Pakistanlıya ait, güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen gasp masası ekipleri, Nauman Khalid A’nın, 5 kişi tarafından kaçırıldığını tespit etti.

İKİ REHİNE KURTARILDI

Araştırmalarda  Nauman Khalid A’nın Fatih'te bir adrese götürüldüğü belirlendi. Bunun üzerine adrese baskın düzenlendi. İşkence altında tutulan rehine yapılan operasyonda sağ olarak kurtarıldı. Nauman Khalid A.’nın yanında İpsar A. (21) isimli bir genç daha kurtarıldı. İspar A.'nın da fidye için kaçırıldığı ortaya çıktı.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyonda fidye çetesi de gasp masası ekiplerince çökertildi. Baskında adreste bulunan  2’si Türk 6 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

[old_news_related_template title="Eve polis gibi gelip 2.5 saat işkence yapan 3 kardeş tutuklandı" desc="Samsun'da polis yeleği giyip evine gittikleri şahsa 2.5 saat boyunca işkence yapıp hastanelik ettikleri iddia edilen 3 kardeş çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/22/iecrop/aw326462_01_16_9_1621686029.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/eve-polis-gibi-gelip-2-5-saat-iskence-yapan-3-kardes-tutuklandi-6445061/"]