Vali Akbıyık, Hakkari'de önceki gün meydana gelen ve başta Yüksekova ilçesi olmak üzere Esendere Beldesi ile birçok köyde zarara neden olan köyleri ziyaret etti. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, ziyaret ettiği köyler ve Esendere Beldesi'nde mağdur olan vatandaşlara devlet olarak en kısa sürede gereken desteğin sağlanacağını söyledi.

Hakkari'de meydana gelen sel felaketinden dolayı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek sorun ve taleplerini dinledyen Vali Akbıyık çocuklara ise kitap hediye etti.

"BURADAN, ANTALYA'YA MUĞLA'YA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM"

Vali Akbıyık, sel nedeniyle Yüksekova İlçesi ile Esendere beldesine bağlı mahallelerin yollarının, içme sularının ve tarım arazilerinin hasar gördüğünü söyledi. Bölgede durum tespiti yapıp vatandaşların dertlerini dinlediklerini belirten Vali Akbıyık, ilgili tüm ekiplerin bölgede tespit çalışması yürüttüğünü söyledi.

Vali Akbıyık, “Yollarımızda, köprülerde, menfezlerimizde, içme sularında, alt ve üst yapılarda hasarlar var. İnşallah tüm kurumlarımızın el birliğiyle en kısa zamanda sorunlarını çözeceğiz. Biz de bugün köylerimizi büyük oranda ziyaret ettik. Allah beterinden korusun buradan Antalya'ya, Muğla'ya geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

3 YILDA 20 BİN KİTAP DAĞITTI

Vali Akbıyık'ın, Hakkari'ye atandığı 2018 yılında başlattığı "Hakkari’de Hayat Var" ve "Bir Kitap Bir İnsan" kampanyası sonucu bugüne kadar karşılaştığı, sohbet ettiği ve dokunduğu her çocuğa kitap hediye ederek rekor bir kitap dağıtımına imza attığı öğrenildi.

Çocuklara kitap dağıtarak onları okumaya teşvik eden Vali Akbıyık’in, Hakkari'de görev yaptığı 3 yıl içerisinde çocuklara 20 binin üzerinde kitap dağıttığı belirtildi.