Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi’nde Büyür ailesi biri 4 diğeri 8 yaşındaki 2 çocuklarından haber alamayınca polise başvurdu. Yapılan aramalarda 3 yaşındaki Hasan ve 8 yaşındaki Hüseyin bir türlü bulunamadı. Polis ekipleri küçük çocukları bulmak için çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Araştırmalarda ve görgü tanıklarının ifadelerinde 2 çocuğun evleri yakınında bir inşaata gitmiş olabileceği belirlendi.

CANSIZ BEDENLERE ULAŞILDI

O inşaatta arama yapıldı. İnşaatın asansör boşluğu olarak kullanılan bir alanda su birikintisi olduğu belirlendi. Gece 01.00 sıralarında beton temeli atılmış, asansör boşluğundaki su motorla çekildi. Suların temizlenmesinin ardından 2 çocuğun cesedi ile karşılaşıldı.

İNŞAAT SAHİBİ GÖZALTINDA

Çekmeköy'de 4 ve 8 yaşındaki iki kardeşin hayatını kaybetmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan "Taksirle ölüme sebebiyet verme" soruşturması kapsamında inşaat sahibi O.A. gözaltına alındı.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Açıklamada müteahhit ve toprak sahibi anlaşmazlığı nedeniyle yapının 5 yıldır inşaat halinde olduğu, yapı ve çevresinin belediye ekiplerinin rutin denetiminde kontrol edildiği belirtilerek, "Yasal olarak belirtilen güvenlik önlemlerinin alınmasına rağmen, iki kardeşin hayatını kaybetmesi, kurumumuzu da derinden üzdü. Ailemizin acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz." denildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesindeki inşaatta iki evladımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir yandan acılı ailenin yanında acılarını paylaşırken bir yandan da yasal sürecin işlemesi için Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ile paylaştığımız inşaat hakkındaki bilgileri kamuoyunun bilgisine de sunarız. Acı olayın yaşandığı inşaata, 2015 yılında yapı ruhsatı verilmiş. 301 ada 4 ve 5 parsel üzerinde başlayan inşaat için bir süre sonra toprak sahibi tarafından tapu iptal davası açılmış. 2016 yılında sonuçlanan mahkeme kararı ile tapu iptal edilmiş ve bu karara istinaden inşaat durdurulmuş. Mahkeme kararını takiben belediye, mevcut durumu kayıt altına almak için seviye tespit tutanağı tutmuş.

Müteahhit ve toprak sahibi anlaşmazlığı nedeniyle 5 yıldır inşaat halinde kalan yapı çevresi, belediye ekiplerinin denetimlerinde rutin olarak kontrol ediliyor. 28.10.2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda kayıt altında bulunan yerinde tespit tutanağının yanı sıra inşaat Yapı Kontrol Müdürlüğü saha ekiplerinin rutin denetimlerinde de gözetim altında tutulmuştur. Yasal olarak belirtilen güvenlik önlemlerinin alınmasına rağmen, iki kardeşin hayatını kaybetmesi, kurumumuzu da derinden üzdü. Ailemizin acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.

ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ

Çocukların cenazeleri öğlen saatlerinde Çekmeköy Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardında defnedildi. Cenazesine katılan akrabaları göz yaşına boğulurken anne ve babası sinir krizi geçirdi. Düzenlenen cenaze programına Çekmeköy Kaymakamı Adem Arslan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz , Büyür ailesinin yakınları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

[old_news_related_template title="İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti" desc="Tekirdağ'da çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşen ve ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/24/iecrop/tek-cina_16_9_1614149226.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/insaattan-dusen-isci-hayatini-kaybetti-2-6278357/"]