Operasyon, İstanbul  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Geçtiğimiz nisan ayında Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar ve Bakırköy’de faaliyet gösteren, elebaşılığını Ö.K.'nin yaptığı bir suç örgütüne operasyon düzenleyen polis, şebekeyle bağlantılı farklı şüphelilere daha ulaştı.

MOTEL HİSSESİNE ÇÖKTÜ

Yapılan çalışmalarda şüphelilerin Büyükçekmece’de bir iş adamının motel hisselerini tehdit ve zor kullanarak ele geçirdikleri anlaşıldı. Başka bir iş adamına da tekne satan daha sonra ise tehditle geri aldıkları iddia edilen çete üyelerinin, “Yağma”, “Yağma Amaçlı Tehdit”, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Dolandırıcılık” suçlarına karıştıkları belirtildi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Yapılan çalışmalarda 7 şüpheli belirlenirken, çetenin çökertilmesi için bu sabah düğmeye basıldı. Organize polisi İstanbul, Bartın ve Karabük illerinde eş zamanlı düzenlenen baskında 7 şüpheliyi de gözaltına aldı.

[old_news_related_template title="Kiralık katilli tehdit çetesine operasyon" desc="Afyonkarahisar’da silahla tehdit edilip kendilerinden 400 bin TL istenildikten sonra peşlerine kiralık katil takıldığı ihbarı üzerine harekete polis ve jandarma ekipleri 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların kaldıkları yerde polisin yaptığı aramada ise yüzlerce tarihi eserle birlikte çok sayıda silah ve dürbün ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/24/iecrop/1-12_16_9_1632489558.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kiralik-katilli-tehdit-cetesine-operasyon-6668101/"]