İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında yapılan incelemeler sonucu, örgütün iletişim modeli olan ankesör-büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen ve örgüt üyelikleri olduğuna dair haklarında itirafçı beyanı bulunan Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlığından ihraç edilen 12 Astsubay gözaltına alındı.

10'U KAPATILAN ASKERİ OKUL ÖĞRENCİSİ

Gözaltına alınanlar arasında 10 kapatılan Askeri Okul öğrencisi de yer aldı. Kapatılan Askeri Okul öğrencilerinin de yine örgütün iletişim modeli olan ankesör-büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandıkları tespit edildiği öğrenildi.

Şüphelilerin örgüt üyelikleri olduğuna dair itirafçı beyanı olduğu ve askeri okullara giriş sınavında, örgüt üyelerini askeri okullara yerleştirmek için kullanılan kodlama bilgisi bulunduğu kaydedildi.

22 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Dün gece 00:00'da İstanbul merkezli 10 ilde yapılan operasyonla görevden ihraç 12 astsubay ile 10 kapatılan Askeri Okul öğrencisi olmak üzere 22 şüpheli gözaltına alındı.

[old_news_related_template title="FETÖ elebaşı Gülen'in avukatına 9 yıl 9 ay hapis cezası" desc="FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in bir dönem avukatlığını yapan Adnan Şeker, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılandığı davada 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/03/iecrop/tokmak-dha-1_16_9_1622731587.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/feto-elebasi-gulenin-avukatina-9-yil-9-ay-hapis-cezasi-6467032/"]