Olay; Ataşehir'de Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak'ta meydana geldi. Ankara'da bir mimarlık firmasında çalışan Başak Cengiz, 2 aylık çalışma süreci için İstanbul’a geldi.

İddiaya göre bir bankanın çizimleri için çalışan genç kadın, dün akşam  mesaiye kaldı.  Saat 19.00 sıralarında kaldığı otele gitmek için iş yerinden çıktı.

Sokak'ta yürürken bir anda karşısına, elinde samuray kılıcı bulunan bir kişi çıktı. Saldırgan kılıcı, daha önceden tanımadığı 28 yaşındaki Başak Cengiz’in karnına sapladı. Kısa süre önce nişanlandığı belirtilen genç kadın, bir anda yere yığıldı.

Kanlar içeresinde bir süre bekledikten sonra yürüyerek olay yerinden uzaklaşmak istedi. Ancak yere yığılan kadın çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

POLİSLERİ SAMURAY KILICIYLA KARŞILADI

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, güvelik kamera kayıtlarını inceledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganın Can Göktuğ B.( 27) olduğunu tespit etti. Polis hemen şüphelinin adresine gitti.

İddiaya göre şüpheli, elinde samuray kılıcıyla kapıyı açtı. Polisin teslim olmasını istediği şüphelinin, elinde bulunan kılıçla bir kadını yaraladığını söylediği öne sürüldü.

5 YIL PSİKOLOJİK DESTEK

Evinde arama yapılan şüphelinin odasından 16 kılıç bulunduğu öğrenildi. Olayda kullandığı kılıcın ise yaklaşık 80 santimetre olduğu belirtildi. Ayrıca odada, “Karnına bıçak sapla”, “2023 savaş”, “Karnına mermi at”, "Hızlı kaçma" gibi notlar olduğu öne sürüldü. Açık öğretim sosyoloji ve özel bir üniversitede mühendislik okuduğu öğrenilen şüphelinin 5 yıl boyunca psikolojik destek aldığı, 3 senedir desteği bıraktığı belirtildi. Şüphelinin 17 gün de uyuşturucu sebebiyle hastaneye yattığı iddia edildi.



DEHŞET VEREN İFADE

Gözaltına alınan şüphelinin ilk ifadesinde “Televizyonda gördüğüm samuray filmlerinden etkilendim. O hareketleri denedim” dediği, emniyetteki ifadesinde de ise, “Hayatta çok sıkıldım. Birini öldürmek istedim. O kadını görünce kılıçla saldırdım. Bana direnemez diye kadını seçtim. Belki erkek olsa da saldırırdım” dediği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA KILIÇ DARBESİ

Tanımadığı bir kişi tarafından, sokak ortasında öldürülen Başak Cengiz’in cenazesi Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Genç kızın vücudunda yaklaşık 10  kılıç darbesi olduğu öğrenildi. Cengiz'in cenazesini teslim almak için Ankara'dan gelen baba Avni Cengiz saldırganın hak ettiği cezayı almasını istediğini söyledi.

'HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASI LAZIM'

Acılı baba; “Kızım mesaiye kalmış. Servis gittiği için yürüyerek otele gitmek istemiş.  Elinde leblelebi almış yiyormuş. Kendi halinde bir çocuktu. Safranbolu mimarlık mezunuydu. Ben onu okutmak için emekli olduktan sonra 5 yıl çalıştım. İş için buraya gelmişti. Bunu yapan "meczup" diyorlar. Kızım hiç tanımadığı biri tarafından öldürüldü. Perişan olduk yani. Hak ettiği cezayı alması; yapanın kar kalmaması lazım” dedi.



[old_news_related_template title="Eylül ayında 26 kadın cinayeti işlendi, 19 şüpheli kadın ölümü yaşandı" desc="Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2021 yılının Eylül ayında 26 kadının öldürüldüğünü, 19 kadının ise şüpheli şekilde ölü bulunduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/02/iecrop/8143be02-363e-49b3-8a6a-5e77702e022c_16_9_1633179762.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/eylul-ayinda-26-kadin-katledildi-19-supheli-kadin-olumu-yasandi-6683657/"]