Sultangazi Esentepe Mahallesi 2390 Sokak'ta dün düğün yapan kişilerin geç saatlere kadar yüksek sesli müzik eşliğinde eğlenmesi üzerine polise şikayet yağdı. Düğün sahiplerini uyarmaya giden polislerden 3'ü çıkan kavgada yaralandı. Olaydan sonra polis, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Düğün kavgasının çıktığı mahallede polis bugün sıkı denetim vardı. Sultangazi Devriye Ekipler Amirliği, Yunus Polisi ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri öğle saatlerinden itibaren araçları tek tek durdurdu.

Sürücü ve yolcular araçlarından indirilerek üst araması ve GBT sorgusu yapıldı. Araçlar polis ekipleri tarafından arandı. Yayaların da GBT sorgusu ve üst aramaları yapıldı.



"TAŞIMANIN YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Durdurulan bir kişinin otomobilinde bıçak bulundu. Sürücü, "Taşımanın yasak olduğunu bilmiyordum, hediye bu. Bu bıçak hediye bıçakla adam öldürmeye gerek yok. Denizci bir arkadaşımdan aldığım bir hediye bu eve götürüyordum. Ben hediyeleri koltuk altında saklıyorum" diyerek kendisini savundu. Ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadı.



Otomobille Esentepe Mahallesi'ne gelen bir araçtaki 2 kişi de durduruldu. Sürücünün, 'riskli' grupta olduğu ortaya çıktı. Sürücü, polise test sonuçlarının pozitiften negatife döndüğünü göstermesi üzerine hakkında işlem yapılmadı.

Denetime takılan bir motosiklet sürücüsünü de ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı cezai işlem uygulandı. Sultangazi genelinde asayiş denetimlerinin devam edeceği öğrenildi. DHA

[old_news_related_template title="İstanbul'da 'yüksek sesli müzik' kavgası! Ortalık karıştı" desc="İstanbul Sultangazi'de mahalle arasındaki bir düğünde yüksek sesle müzik yayını yapıldığı gerekçesiyle çıkan kavgaya polis havaya ateş ederek müdahale etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/27/iecrop/istanbul-dha-1_16_9_1630098466.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/istanbulda-yuksek-sesli-muzik-kavgasi-ortalik-karisti-6617616/"]