Üsküdar'dan yabancı uyruklu bir yolcu alan Turgut Gültaş, Ümraniye'ye doğru yola çıktı. Sırtında sırt çantası olan şüpheli, bir süre sonra, "Tamam burası, ineceğim dedi." Gültaş bunun üzerine aracını durdurdu.

Turgut Gültaş aracı durdurunca şüpheli, çektiği bıçağı taksicinin boğazına dayayarak "Telefonunu ve paraları ver" dedi. Yaşadığı dehşete rağmen soğuk kanlılığını koruyan Gültaş, kendisini gasp etmeye çalışan şüpheliyi ikna etmeye çalıştı. Bıçağı Turgut Gültaş'ın boğazından çeken saldırgan bu sefer de taksicinin sırtına dayadı.

SALDIRGANI YAKALAMAYA ÇALIŞTI

Şüpheliyele konuşmaya devam eden taksici bir an fırsatını bularak kapıyı açıp kendisini dışarıya attı. Bununla da yetinmeyerek arka kapıyı açarak şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bu sırada şüphelinin bıçağını savurması dahi taksiciye engel olmadı. Gültaş şüpheliyi ayaklarından yakaladı. Çevredekiler de yardıma koşunca panikleyen saldırgan kaçarak izini kaybettirdi.

POLİSTEN KAÇAMADI

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri o şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Araştırmalarda şüphelinin Özbek kökenli Ö.A. olduğu anlaşıldı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelinin kaldığı adresi bulmayı başardı. Yakalanan şüpheli işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

[old_news_related_template title="3.3 milyon liralık gaspta yeni gelişme" desc="İstanbul Ataşehir’de Sibel Koçan’ın vurularak hayatını kaybettiği 3 milyon 300 bin TL’lik gasp olayına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheliden G.K. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden E.D. ise hakimlikteki sorgusunun ardından adli kontrolle serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/gozalti-dha3_16_9_1629221459.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/3-3-milyon-liralik-gaspta-yeni-gelisme-6598960/"]