İzmir'de saat 16.00 sıralarında Ilıpınar Mahallesi yakınında bulunan alanda henüz bilinmeyen sebepten çıktı. İddiaya göre yerleşim alanında çıkan alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçradı.

Gerenköy mevkiine kadar ormanlık alanda geniş bir alana yayılan alevlere İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter ve 23 arazöz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler müdahale gerçekleştirdi.

ETRAFI ÇEVRİLDİ, TEHLİKE ARZ ETMİYOR

4 saatten uzun süredir devam eden yangın saat 21.00 sıralarında etrafı çevrilirken, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmediği bildirildi.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısmen parlamaların olduğu alanda ekipler arazözler ve itfaiye araçları ile karadan müdahalelere devam ederken, havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopterlerle havadan çalışmalar sonlandırıldı.

BAŞKAN SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Foça Ilıpınar'da makilik alanda başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyümeye başladı. Orman yangın söndürme ekiplerine itfaiye birimlerimizle destek veriyoruz. Yangının evlere sıçramadan söndürülmesi için ekiplerimiz canla başla çalışıyor" dedi.

BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA

Yangın, 7 saatin sonunda büyük ölçüde kontrol altına alındı. Rüzgarın etkili olması sebebiyle karadan müdahale devam ederken, soğutma çalışmaları da sürüyor.

Jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı. İHA-DHA

[old_news_related_template title="Kanada'da ısı kubbesi etkisi... 177 orman yangını sürüyor" desc="Avrupa Uzay Ajansı, uydu verileriyle Pasifik Okyanusu kıyısındaki Kanada ve Kuzey Amerika bölgelerini etkisi altına alan ısı kubbesinin haritasını hazırladı. Kanada'da rekor derecedeki sıcaklıkların oluşturduğu ısı kubbesi, British Columbia eyaletinde 177 ayrı orman yangına sebep oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/03/iecrop/yangin-kanada-iha1_18193379-1_16_9_1625316385.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kanadada-isi-kubbesi-etkisi-177-orman-yangini-suruyor-6519701/"]