İçişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine Avcılar'da olası İstanbul depremine hazırlık amacıyla kamu kuruluşlarının çalışmalarının gözden geçirildiği toplantılardan üçüncüsü bugün yapıldı.

Başta Avcılar Belediyesi olmak üzere çeşitli kamu kuruluş temsilcileri olası İstanbul depremi için hazırlanan felaket senaryosunda nasıl çalışma izleyeceklerini anlatırken, kentsel dönüşüm çalışmaları gündeme geldi.

7.5 büyüklüğündeki olası deprem ardından toplanma alanları ve çadırkentlerin nereye kurulacağına ve enkazın kaç iş makinesi kullanılarak kaldırılacağına, afetzedelere dağıtılacak yatak, battaniye, yastık gibi ihtiyaçların nasıl karşılanacağı tartışıldı.

"HER SOKAKTA NEREDEYSE DÖNÜŞÜME GİREN BİNAMIZ VAR"

Toplantıya başkanlık eden Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, afete duyarlı bir toplum oluşturmak, olası afet durumunda gereken önlemleri alarak kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının nasıl hareket edeceğini gözden geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaymakam İnan, Avcılar'ın 1999 Gölcük depreminden İstanbul'da en fazla etkilenen ilçe olduğunu belirterek, şunları söyledi:

* Olası İstanbul depremi denilince akla doğal önce Avcılar geliyor. İlçemizde 1999 depreminden etkilenen ve günümüze kadar gelen orta hasarlı 251 bina vardı.

* Bunların büyük bölümü kentsel dönüşüm kapsamında yıktırıldı veya güçlendirildi. En geç önümüzdeki ay içerisinde bu binalardan kalanları (Yaklaşık 100 bina) boşalttırmış olacağız.

* Binalar boşalınca zaten kısa sürede bir dönüşüm firması ile anlaşıyorlar. Avcılar'da hemen her sokakta neredeyse dönüşüme giren binamız var.

* Sahipleri tarafından da kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalar var. Bu çalışmalar bittiğinde Avcılar avantajlı daha güvenli bir ilçe gelecek. Belki de depremden en az etkilenen ilçe durumuna gelecek. DHA

[old_news_related_template title="Son depremler AFAD ve Kandilli tarafından paylaşıldı! İşte güncel veriler…" desc="Deprem ülkesi olan Türkiye'de hemen hemen her gün yer sarsıntıları meydana geliyor. Büyük depremlerin yanı sıra, vatandaşlar tarafından hissedilemeyen depremlerin dahi verileri AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılıyor. İşte son depremler listesi ve güncel veriler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/fay-hatti-shutter_16_9_1597057831_16_9_1608009651_16_9_1609925772_16_9_1616576278.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-depremler-afad-ve-kandilli-tarafindan-paylasildi-iste-guncel-veriler-6332195/"]