Olay, Şuhut ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.K. ve B.K., isimli şahıslar silahla tehdit edilerek kendilerinden 400 bin TL talep edildiğini ve kendilerine öldürmesi için peşlerine yabancı uyruklu bir kiralık katil takıldığını söyleyerek jandarmaya şikayetçi oldu. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, söz konusu kişilerin O.K. ve Z.K., isimli kişiler olduğunu tespit etti. Ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler ilçeye bağlı bir köyde yaşayan H.K.’nın hürriyetinden yoksun bırakılması ve silahlı yağmaya maruz kaldığı olayın faillerinin de O.K. ve Z.K. ile birlikte A.G., F.Ş. ve D.A., olduğu belirlendi. Bunun üzerine jandarma polis ile birlikte kent merkezi Erenler Mahallesi’nde bir adrese yaptığı baskında O.K., A.G., F.Ş. ve D.A.’yı yakalarken, Z.K., isimli şahsı ise Şuhut ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

YÜZLERCE TARİHİ ESER ÇIKTI

Şahısların Erenler Mahallesinde kaldıkları pansiyonda yapılan aramada ise 118 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen sikke, para ve kapı tokmağı, 2 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek, mermiler, değişik türlerde ve miktarlarda uyuşturucu maddeler, dijital materyaller, dürbün, avcı yeleği ele geçirildi.
Operasyonun ardından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 2’si kadın 5 kişiden O.K., A.G. ve Z.K., isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Polis katili terörist kayalıklardan düştü" desc="Diyarbakır'da, 2018 yılında apolis memuru Nazım Tuncer'in şehit olduğu ve bir polis memurunun yaralandığı terör saldırısına ilişkin aranan teröristlerden biri daha yakalandı. Demhat Cilo kod adlı Velat O. kaçtığı sırada kayalıklardan düşerek sağ yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/21/iecrop/resim1_18773593_16_9_1632227464.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/polis-katili-terorist-kayaliklardan-dustu-6661932/"]