D-100 Sefaköy mevkii Edirne istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Otobüs ve metrobüs duraklarında da yoğunluk yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluğu haritasına göre 17.30'da yoğunluk İstanbul genelinde 63 olarak kaydedildi.

İstanbullulların büyük bir kısmı kısıtlamasız ikinci cumartesi günü dışarıda geçirmeyi tercih etti. Kısa süreli sağanak yağışın da etkisiyle, trafikte ve toplu taşımada yoğunluk yaşandı.

Bakırköy'de geldiğini söyleyen Selinay Kurşun "Aşırı kalabalık. Bakırköy'den geliyorum durulacak yer yok. Trafikte yoğun görüldüğü gibi" diye konuştu.

Metrobüsten inen bir vatandaş da "Yoğunluk cumartesi günleri özellikle çok oluyor, trafikte bayağı var. Hafta içine göre daha yoğun oluyor. Pazar günü yasak olmasının da etkisi oluyor" dedi.

Gizem Özten ise eskiye göre cumartesi günlerinin daha yoğun olduğunu söyleyerek, "Bunalmış olabilir insanlar, kimisinin işleri vardır. Hafta içi çalışıyordur. Pazar yasak olmasının da etkisi vardır. Bunaldıkları için kendilerini dışarı atıyorlar haklı olarak. Bir nebze unutuldu korona. Kişisel olarak tedbir aldığınız zaman çok tedirgin etmiyor" dedi.

Bir diğer vatandaş da trafikte yoğunluğun pazar günü yasağını yazlıklarında geçirmek isteyenlerden dolayı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. DHA

[old_news_related_template title="İstanbul'da yoğunluk" desc="Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ile İstanbullular soluğu Belgrad Ormanlarında aldı. Ormanın girişinde oluşan kilometrelerce uzunluğundaki araç kuyruğu havadan görüntülendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/12/iecrop/resim1_18029753_16_9_1623503792.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/az-once-istanbulda-cekildi-6483116/"]