Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik çalışmalar kapsamında, 28 Temmuz günü Kartepe ve Körfez'de yapılan çalışmalarda 19 kaçak Afganistan uyruklu göçmen şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Düzensiz göçmenlerin sevkini sağlayan bir şahıs hakkında gerekli adli işlemler yapılırken kaçak göçmenler işlemlerinin ardından geri gönderme merkezine teslim edildi.

[old_news_related_template title="Bakan Soylu: Memleket zor dönemdeyken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz bileziklerini gönderdi" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Şimdi Türkiye'ye, Afganlar geliyor diyorlar sadece bize değil Batıya da gidiyorlar. O eleştirenlere bir şey demek istiyorum. Bu memleket zor bir dönemdeyken bir tek silahı ve kurşunu yokken, İstiklal Mücadelesinde Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye'ye gönderdiler. Oradan artan parayla da bilmeyenler bilsinler, İş Bankası kuruldu. Her şeyi unutursak, gelecek nesil de bizi unutur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/soylu-dha-22_16_9_1627484147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-soylu-memleket-zor-donemdeyken-pakistan-ve-afganistanli-kardeslerimiz-bileziklerini-gonderdi-6561721/"]