Doğanhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Fırınlı Mahallesi sınırları içerisinde kaçak kazı yaparak tarihi eser niteliği taşıyan obje ve paralar bulduğunu belirledikleri A.A.'nın (33) evine baskın düzenledi.

Evin ahır bölümünde yapılan aramada, Bizans, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 44 adet tarihi obje, 43 adet bakır sikke, 1 adet bronz sikke, 3 adet gümüş sikke, 1 adet bakır yüzük, 1 adet bronz yüzük, 1 adet gümüş yüzük, 1 adet balta ucu ve 1 adet terazi dirhemi ele geçirildi.

Tarihi eserlere el konulurken, A.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. DHA

[old_news_related_template title="Bakan Hulusi Akar'dan Mısır açıklaması: Kültürel ve tarihsel bağlarımıza yakışan da budur" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Mısır’ın Akdeniz’de hidrokarbon arama ihalesinde, Türkiye’nin BM’ye bildirdiği deniz yetki alanları sınırlarına saygılı davranması, değerli ve bölgesel barış ve istikrar için de önemli bir adımdır. Bu yaklaşım ve son gelişmeler, her iki ülkenin ve diğer bölge ülkelerinin de yararınadır. Kültürel ve tarihsel bağlarımıza yakışan da budur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/12/iecrop/akar-sozcu-1_16_9_1615573039.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bakan-hulusi-akardan-misir-aciklamasi-kulturel-ve-tarihsel-baglarimiza-yakisan-da-budur-6310656/"]