Mersin, Adana, Gaziantep ve Tokat'ta kendilerini polis ve savcı şeklinde tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebekeye operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, 12 kişiden oluşan şebekenin elemanlarını yakaladı. Şebekenin 2 elemanı tutuklanırken, 7’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 10 kişi serbest bırakıldı.

OPERASYON YAPILACAĞI KANDIRMACASI

Edinilen bilgiye göre 67 yaşındaki A.D.A isimli vatandaş kendisini polis-savcı olarak tanıtan şahısların yönlendirmesi ile bir miktar parayı B.R.M isimli şahsın banka hesabına yatırdığını, bir kısmını da ikametine gelen ve polis zannettiği iki şahsa teslim ettiğini beyan ederek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği görevlilerince çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda farklı tarihlerde 12 farklı mağdurun içinde bulunduğu kendisini polis-savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtarak operasyon yapılacağı vaadi ile yüklü miktarda para ve ziynet eşyası alan şüpheliler üzerinde yapılan kamera çalışmaları, KGYS, PTS, HGS analizleri, banka yazışmaları ve HTS incelemesi sonucunda 12 zanlı yakalandı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Mersin, Adana, Gaziantep ve Tokat illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda Dolandırıcılık şebekesinin içinde faaliyet gösterdiği belirlenen 12 zanlı yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan E.D.-İ.D.-M.G.-M.Z.-C.K.-Z.A.-G.P. yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. F.B.-A.Y.-F.Y ise savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. M.P. ve B.R.M. isimli şahıslar ise tutuklandı.

[old_news_related_template title="Uçak bileti dolandırıcılarına operasyon" desc="İstanbul merkezli 8 ilde bir havayolu firmasını 28 milyon lira dolandırdığı iddia edilen 46 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelilerin, yabancı uyruklu kişiler adına acente kurdukları, topladıkları bilet paralarını havayolu firmalarına ödemedikleri belirtildi. Operasyonda 36 şüpheli yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/17/iecrop/shutterstock_730136785_16_9_1637130977.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ucak-bileti-dolandiricilarina-operasyon-6773414/"]