Muğla’nın Milas ilçesinde bugün saat 14.00 sıralarında başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına ile birlikte gelen sağanak yağış ilçede hayatı felç etti. Milas’a bağlı Selimiye Kandak ve Derince köyleri ile ilçe merkezinde bazı evlerin çatıları uçtu, asırlık ağaçlar kökünden sökülerek devrildi. Fırtına sırasında üç vatandaş hafif şekilde yaralandı.



Fırtınanın hemen ardından belediye ekipleri ile birlikte köy ve mahallelerde incelemeye çıkan CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada “İlk anda tespit ettiğimiz 20’ye yakın evde hasar var. Ekiplerimiz hemen hasar tespitine başladı. Belediyemizin tüm birimlerini seferber ettik. Çünkü önümüzdeki iki üç gün içinde yine benzer sağanak yağış ve fırtına bölgemizde olacak, acil olarak zarar ziyanımızı gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Fırtına ve yağış Nazilli’yi savaş meydanına çevirdi" desc="Aydın'ın Nazilli ilçesinde aylardır beklenen yağış öğleden sonra fırtına ile birlikte gerçekleşti. Yağışla birlikte etkili olan fırtına şehri adeta savaş alanına çevirdi. İlçe merkezinde bazı binaların çatıları uçtu, Garaj Camii’nin minareleri devrildi. Bir alışveriş merkezinin çatısı uçtu, uçan çatının altına kalan 4 kişi hastaneye kaldırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/12/iecrop/resim4_18907117_16_9_1634044557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/firtina-ve-yagis-nazilliyi-savas-meydanina-cevirdi-6702650/"]