Mudanya ilçesine bağlı Kumyaka Marinadan 8 metre boyundaki Kürşat Bey isimli teknesiyle Marmara Denizine açılan Keram Alberi, bir süre sonra Yıldıztepe açıklarına geldi.

Burada yoğun müsilaj tabakası nedeniyle teknesinin pervanesi arızalandı. Alberi pervaneye bakmak için demir çubukla motora dolanan müsilaj tabakasını sıyırmak istedi.

Teknesinin motorunu müsilajdan kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Bu sırada pervaneleri dönmeye başlayan tekne bir anda sarsılarak yol alınca dengesini kaybeden Alberi, Marmara'nın müsilaj istilasındaki sularına düştü.

HAYATTA KALMAYA ÇALIŞTI

Müsilaj tabakası nedeniyle suyun üzerine çıkmakta güçlük çeken 2 çocuk babası Alberi'nin yardım çığlıklarını duyan sahildeki vatandaşlar durumu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı harekat merkezine bir vatandaşın müsilajın yoğun olduğu bölgede tekneden düştüğü ve başı boş kalan teknenin de sürüklendiği ihbarı yapıldı.

Bu sırada olayın yaşandığı sırada Gemlik Körfezinde bir başka görevde olan Marmara Grup Komutanlığına bağlı TCSG 25 botu, bölgeye yönlendirildi.

Sahil Güvenlik ekibi kısa sürede tekenin sürüklendiği bölgeye geldi. Arama çalışması başlatan ekipler akıntıda başı boş halde sürüklenen teknenin yerini tespit etti.

Çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler teknenin yaklaşık 150 metre yakınında denize düşen ve müsailaj tabakasının içinde yaşam mücadelesi veren Alberi'yi buldu.

Botun üzerine alınarak kurtarılan Kerem Alberi'ye ilk müdahale yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapıldı.

Akıntıyla kayalıklara sürüklenen teknenin kurtarılması için de zaman karşı mücadele başlatıldı. Sahil Güvenlik Botu, kıyıya sürüklenen tekneye yanaşmayı başardı.

Bu sırada bir personel tekneye atlayarak kontrol altına aldı. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilen Kerem Alberi, Arnavutköy Mudanya yat limanına getirildi.  DHA

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken müsilaj açıklaması" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Marmara Denizi'ndeki müsilajın en önemli nedenlerinden olan atık sularla ilgili 2006 yılında çıkartılan Kentsel Atıksu Yönetmeliği bugüne kadar neden uygulanmadı? Yönetmelik hazırlamışlar ama iş tatbikata gelince demek ki birileri bundan rahatsız olmuş. Kim etki yapmış da 15 yıl bu yönetmelik rafa kaldırılmış?' diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/09/iecrop/karamollaoglu-sozcu_16_9_1623258876.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/karamollaoglundan-dikkat-ceken-musilaj-aciklamasi-6477761/"]

[old_news_related_template title="Müsilaja karşı eylem planı açıklandı: 5 yıl içerisinde eski haline gelir" desc="Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj sorununa karşı Marmara Denizi için oluşturulan eylem planını açıkladı. Marmara Denizi'nin koruma alanı ilan edileceğini duyuran Kurum, 'Bilim insanlarının ‘denizlerimizdeki azot miktarını yüzde 40 oranında düşürürsek bu işi kökten çözeriz ve Marmara Denizi eski haline 5 yıl içerisinde gelir’ diye görüşleri var. Bu görüş doğrultusunda çalışmaları yürüteceğiz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/06/iecrop/musilaj-2_16_9_1622994734.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/musilaja-karsi-eylem-plani-aciklandi-5-yil-icerisinde-eski-haline-gelir-6472232/"]