Bağcılar Merkez Mahallesi 738 Sokak üzerinde geçtiğimiz Pazartesi günü uygulama yapan Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Şahısların üst aramalarını yapmak ve GBT’lerini sorgulamak isteyen ekiplere şahıslar, mukavemet göstermeye başladı. Polisin sakin bir şekilde uyarmasına ve görevlerini yaptıklarını belirtmesine rağmen şahıslar, bu kez de sözlü olarak saldırıda bulundu.

"ÜNİFORMANI ÇIKARACAĞIM, MÜPTEZEL"

Bunun üzerine polis ekipleri, şahısları gözaltına almak istedi ancak şahıslardan biri demir parmaklıklara tutunarak polise direndi. Devam eden tartışmada polis ekiplerine oldukça güçlük çıkartan şahıs, polisin tüm sakinliğine rağmen bu kez de küfür ve hakaretler savurdu. Polis ekiplerine, “üniformanı çıkartacağım, müptezel” diyerek ağır şekilde saldıran şahıs ve beraberindeki 2 şüpheliyle birlikte gözaltına alındı.

POLİS MEMURUNDA DARP İZLERİ TESPİT EDİLDİ

Şahısların polis ekiplerine saldırdığı o anlar ise kameralara yansıdı. Olayın ardından saldırıya uğrayan polis memurlarından U.K., kolundaki darp izleri nedeniyle hastaneden sağlık raporu aldığı öğrenildi. Polis memurları kendilerine mukavemet ederek direnen, tehdit ve hakarette bulunan şahıslardan da ayrıca şikayetçi oldu.

ÇETE LİDERİNİN KARDEŞİYMİŞ

Olayın ardından gözaltına alınan ve polise tehdit ve hakaretlerde bulunan şahsın, çeşitli suçlardan emniyette 27 adet kaydı bulunan Nevzat Ö. (42) olduğu tespit edildi. Ayrıca şahsın, 4 sene önce tutuklanan 50’ye yakın suç kayıtlı “Panda” lakaplı oto hırsızlığı çetesi lider Ahmet Ö.’nün kardeşi olduğu ortaya çıktı.

HEPSİ SERBEST KALDI

Emniyette ifadeleri alınan suç makinesi Nevzat Ö., Bedirhan P. (25) ve Talha Ö. (17) adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen Nevzat Ö. adli kontrol şartıyla, Bedirhan P. savcılık talimatıyla, Talha Ö. ise mahkemece serbest bırakıldı. (İHA)

[old_news_related_template title="Plakasını maskeyle kapattı ceza yazmak isteyen polise kaskla vurdu" desc="Adana’da abart egzozlu motosikletinin plakasını cerrahi maskeyle kapatan Abdullah G., kendisine de ceza yazmak isteyen trafik polisini kaskıyla darp etti. Daha önce makas atma, abart egzoz, plakayı kapatma, dur ihtarına uymama gibi cezalardan kaydı olan Abdullah G.’nin motosikleti trafikten men edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/adana-kask-motor-polis-foto-iha_16_9_1629440620.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/plakasini-maskeyle-kapatti-ceza-yazmak-isteyen-polise-kaskla-vurdu-6603298/"]