İzmir’in Çeşme ilçesinin karşısında bulunan Sakız Adası’na geçmek için 9 metrelik lastik bota binerek umuda yolculuğa çıkan 27 göçmenin bulunduğu lastik bot aşırı fırtına nedeni ile su alıp alabora olduktan sonra battı. Bölgedeki balıkçıların haber vermesi üzerine olay yerine Yunanistan sahil güvenlik ve arama kurtarma botları ile helikopterler gönderildi. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında 14 erkek ve 7 kadın olmak üzere 22 göçmen kurtarılırken, biri kadın, birisi çocuk 4 göçmenin cesetleri sudan çıkarıldı.



YUNANİSTANLI BAKAN: GÖÇMENLERİN KAÇAKÇILIK ŞEBEKELERİ TARAFINDAN SÖMÜRÜLMESİNİN SONUCU

4 göçmenin cenazeleri Sakız Adası Hastanesi morguna kaldırılırken kaybolan bir göçmenin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı  Notis Mitarakis Yaptığı açıklamada “Ege’de göçmenlerin kaçakçılık şebekeleri tarafından sömürülmesinin sonucudur bu olay” dedi. Botun Çeşme Boğazı’nın geçtikten sonra Sakız Adası yaklaşık 1 mil mesafede battığı kaybolan bir göçmen için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Ayvacık açıklarında 35 kaçak göçmen kurtarıldı" desc="Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında sürüklenen lastik bottaki 35 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/26/iecrop/1-1_16_9_1635230348.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/ayvacik-aciklarinda-35-kacak-gocmen-kurtarildi-6729506/"]