Samsun'da kadına şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı.

Olayla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

"HUKUK GEREĞİNİ YAPACAK"

Bakan Gül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı.

* Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı.

* Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak.



VALİ: HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, eski kocası tarafından şiddet uygulanan kadını hastanede ziyaret ederek, mağdurenin sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen ise mağdurenin sağlık durumuyla alakalı olarak, “Hastamız şu anda müşahede altında. Kendisi bir travmaya maruz kalmış. Kafa travması ve ödemleri var. Beyin ve boyunda herhangi bir cerrahi bulgumuz yok. Yüz bölgesi ile ilgili bazı patolojik görüntüler var. Onlarla ilgili gerekli tetkikler devam ediyor" dedi.

 KIZIMA BUNU YAPAN EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Mağdurenin babası İsmail Metetoğlu, “Şu anda durumu iyi, hayati tehlikesi yok. Doktorlar kontrol altında tutuyor. Zaten 2,5 senedir ayrıydılar. Görüş gününde çocuğu babasına götürecekti. Akşam 21.00’de yasak olmadan almaya gittik. Bu hale geldi. Tartışma olarak; 'çocuğu gönder' dedi. O da 'sen gel al' dedi. Orada bir tartışma yaşanmış. Daha önce de yapmıştı. Arada oluyor. Devletin bunları salmaması lazım. Yoksa vatandaşa ve ailelere sıkıntı olacak. En ağır cezayı almasını istiyoruz. Orada çocuğun yanında bu hareketi yaptı. Vatandaşlar çocuğu tek başına görüp karakola götürmüşler. Kızımın yüzünde yaralar var. Şu anda doktor kontrolünde” diye konuştu.

Olayla ilgili sosyal medyada da tepkiler yağdı:

Selçuk: "Davaya müdahil olacağız"


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Samsun’da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

 Koca: “Hastanın hayati sorunu yok”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kadının, sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi, tüm Türkiye’yi üzdü. Samsun’daki olayda 112 acil ekibimiz, 21.11’de gelen çağrı üzerine 21.16’da hastaya, 21.20’de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesi’nde olan hastanın hayati sorunu yok” bilgilerini verdi.

 Altun: "Gözü dönmüş cani"


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun’da yaşanan kan donduran vahşet hepimizi derin bir öfkeye sevketti. Gözü dönmüş cani, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alındı. Bu vahşetin hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Olayın yakından takipçisiyiz. Şiddete uğrayan anne ile biricik evladının yanındayız" dedi.

 

[old_news_related_template title="Bir kadın cinayeti daha! Sırtından vurarak öldürdü" desc="Denizli’nin Çal ilçesinde yaklaşık 5 ay önce boşandığı kocası ile birlikte yaşayan kadın, evinin önünde tartıştıkları sırada eşi tarafından av tüfeği ile vuruldu. İddiaya göre, kadının ve adamın uyuşturucu kullandığı belirtildi. Tüfeği yanına alarak kaçan şüpheli, jandarma ve polis ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/kadin-cinayet-iiha_16_9_1615058423.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/bir-kadin-cinayeti-daha-sirtindan-vurarak-oldurdu-6299680/"]