Bir çocuk annesi Şilan T., Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde ailesinin evinin önünde 9 ay önce boşanma davası açtığı Mithat T. ve beraberindeki kişilerce zorla taksiye bindirilerek kaçırılmıştı.

Teknik ve fiziki takip sonucu Şilan T.'nin kaçırıldığı Gaziosmanpaşa'daki adrese ulaşan polis, Şilan T.'yi kurtarmış, Mithat T. ve beraberindeki bir kişiyi de gözaltına almıştı.

Mithat T. ve ona yardım eden Rahim M. bugün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Adliyede savcılığa çıkarılan şüpheliler Mithat T. ile Rahim M., 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkeme Mithat T.'nin tutuklanmasına, Rahim M.'nin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan Mithat T. cezaevine götürüldü.

[old_news_related_template title="Kayseri'deki terör saldırısının açığa alınan polis sanığı: Terörden yargılanmak zoruma gidiyor" desc="Kayseri'de, 17 Aralık 2016'da çarşı iznine çıkan askerlere terör saldırısının faillerinden, 'Fırat Botan' kod adlı PKK'lı terörist Ferhat Tekiner'in de aralarında olduğu 5 sanığın birleşen dosyada yargılanmasına devam edildi. Davada tutuklu yargılanan ve açığa alınan polis Mehmet Özalp, 'Benim terörle alakam yok. Terör suçundan yargılanmak zoruma gidiyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/10/iecrop/tokmak-dha-1_16_9_1631283872.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kayserideki-teror-saldirisinin-aciga-alinan-polis-sanigi-terorden-yargilanmak-zoruma-gidiyor-6642041/"]