Sivas'ta İl Pandemi Kurulu Değerlendirme Toplantısı Vali Salih Ayhan Başkanlığı'nda yapıldı.

Toplantıda, il genelindeki salgının seyri ve 1 Mart'ta başlayacak kademeli normalleşme süreci öncesinde yapılan hazırlıklar değerlendirildi.

"GÜNLÜK ORTALAMA 20 İLA 30 VAKAMIZ VAR"

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, 1 Mart itibariyle kentteki bazı okulların açılacağını duyurdu.

Vali Ayhan şunları söyledi:

* Toplantımızda son bir kaç hafta içerisindeki genel durumumuzu değerlendirmeyi planlıyoruz. 1 Mart'tan itibaren bazı okullarımızı açacağız.

* Rakamlarımıza bakarak bir yol haritası çizeceğiz. Sivas halkı bu işi benimsedi. Rakamlarımız yüz güldürüyor. Tabii ki yeterli değil.

* 1 vaka dahi kalmış olsa mücadele bitmemiş demektir. Şu an için günlük ortalama 20 ila 30 bandı arasında vaka durumumuz var.

* Aşılama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. Şu an için 70 binin üzerinde vatandaşımız aşılandı. Süreci hep birlikte güzel bir şekilde yönettiğimizi söyleyebilirim.

* Toplantımız sonucunda ileriye dönük bir karar alıp bu kararı vatandaşlarımıza duyuracağız.

* Esnafımıza sabrından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yakında güzel adımlar atacağız. DHA

[old_news_related_template title="Kayseri'de 225 haneli mahalleye corona virüsü karantinası" desc="Kayseri'nin Develi ilçesinde, 19 kişinin corona virüsü testinin pozitif çıktığı Şıhlı mahallesi, 10 gün süreyle karantina altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/25/iecrop/kayseri-dha-2_16_9_1614263422.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/kayseride-225-haneli-mahalleye-corona-virusu-karantinasi-6281537/"]