Olay, 26 Eylül saat 04.30 sıralarında Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesinde meydana geldi. Caddede bekleyen Musa B. (31), Mehmet Emin E. (30) ile Serhat A. (21), araç alım-satımı nedeniyle alacaklı oldukları Hulusi K.yi bulamayınca ortağı Bilal D.yi çağırdı. Musa B. ve Mehmet Emin E., yanlarına gelen Bilal D.yi dövmeye başladı.

Bilal D., şüphelilerin elinden kurtulup, koşarak yolun karşısına geçti. 3 şüpheli, peşinden koşup yakaladıkları Bilal D.yi dövüp, taksiye bindirmeye çalıştı. Burada şüphelilerin elinden kurtulan Bilal D., yeniden yolun karşısına geçti ancak yine yakalanıp dakikalarca darbedildi. Şüpheliler, Bilal D.yi taksiye bindirip bölgeden ayrıldı. Bu anlar çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.



Şüpheliler, Bilal D.nin eşi Elmas D.yi telefonla arayıp, Kocan elimizde. Bize borcu olan 50 bin TLyi ya da altın getireceksin dedi. Elmas D.nin, şikayetçi olması üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri, Bilal D.nin bulunması için çalışma başlattı.

Polis, şüphelilerin ve Bilal D.nin, Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesindeki bir evde olduklarını belirledi. Adrese operasyon düzenleyen polis, şüphelileri etkisiz hale getirip, Bilal D.yi de kurtardı. Evde yapılan aramada ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

Emniyete götürülen şüphelilerin, aralarında namus meselesi olduğunu öne sürdüğü öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Musa B. ile Mehmet Emin E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Serhat A. serbest bırakıldı. DHA

[old_news_related_template title="İstanbul'da dehşete düşüren olay: Fidye, işkence, cinayet..." desc="İstanbul Pendik'te Pakistan uyruklu 4 kişi, Afgan uyruklu 4 şahsı fidye için kaçırıp kirada kaldıkları gecekonduda rehin aldı. Şüpheli şahıslar kaçırdıkları kişilere işkence edip para istedi. Şüpheli şahıslar daha sonra kaçırdıkları 3 kişiyi serbest bırakıp bir kişiyi rehin tutmaya devam etti. Rehin tuttukları kişiden istedikleri fidyeyi alamayan şüpheliler, işkence ettikleri şahsı öldürüp oturdukları evin bahçesine gömdü ardından kayıplara karıştı. Fidye dehşetinin şüphelileri polis tarafından aranıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/25/iecrop/istanbul-iha1_16_9_1627226828.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbulda-dehsete-dusuren-olay-fidye-iskence-cinayet-6556519/"]