Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bulunan 13 katlı otelin dış cephesinde saat 19.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevler kısa sürede otelin bir cephesini kapladı.  İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yangına su ve köpük ile müdahale etti.

Binanın çatı katında mahsur kalanlar korku dolu anlar yaşadı. Mahsur kalan 15 kişi itfaiye ekipleri tarafından merdiven uzatılarak kurtarıldı.

Çatı katında kurtarılmayı bekleyen bir kadın ise itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmalarını cep telefonu ile kaydetmeye çalıştı.

Öte yandan cephedeki yangın söndürülerek, kontrol altına alındı. Taksim Meydanı'nda toplanarak, yangını izleyenler mahsur kalanların kurtarılmasını alkışlarla karşıladı.

Görgü tanığı Ali Kıvanç "Biz Gezi Parkı'nda oturuyorduk. Şiddetli bir patlama sesi duyduk. Bir de baktık ki otel alev alev yanıyor" dedi. DHA

[old_news_related_template title="'Yangın afeti sonrası turizmci ve turizm yatırımlarında ciddi finansman sıkıntısı oluştu'" desc="Muğla'nın Marmaris ilçesinde konaklama sektörü temsilcileri ve banka müdürleriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son dönemdeki yangınların turizmi olumsuz etkilediğine vurgu yaparak, 'Yangın afeti sonrası turizmci ve turizm yatırımlarında ciddi finansman sıkıntısı oluştu. Otelcilerimizin talebiyle Marmaris'te yatırım yapan ve otel işletmecileri ile bir araya gelme kararı alındı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/ersoy-dha-1_16_9_1629477421.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/yangin-afeti-sonrasi-turizmci-ve-turizm-yatirimlarinda-ciddi-finansman-sikintisi-olustu-6604614/"]