Olay, geçen yıl eylül ayında Kocasinan ilçesinde meydana geldi. E.B. ile yeğeni B.B., trafikte seyir halindeyken yanlarına yaklaşan M.B. yönetimindeki otomobilden ateş açıldı. Olay sonrası B.B., yaralandı. M.B.'nin silahından çıkan kurşunların aynı güzergahta farklı araçlarda seyir halinde olan M.E., E.B.ve G.Ç.'ye de isabet ettiği iddia edildi.

Şikayet üzerine gözaltına alınan M.B., kasten adam öldürmeye teşebbüs etme suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaralılar ise, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık M.B., cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, mağdurlar duruşma salonunda hazır bulundu.

Kendisine ateş edildiği için silahını ateşlediğini öne süren sanık M.B., "Yaralanan çocuk ve ailesinden özür diliyorum. Bana yandaki araçtan ateş açtılar. Panik ile ne yapacağımı bilemedim. Rastgele ateş ettim. Öldürme kastıyla hareket etmedim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık M.B.'yi, B.B.'ye yönelik eyleminden dolayı kasten adam öldürmeye teşebbüs etme suçundan 12 yıl 6 ay, diğer 3 kişiye yönelik eyleminden dolayı da aynı suçtan 8'er yıl 4'er ay olmak üzere toplam 37 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi. DHA


[old_news_related_template title="39 yıl hapis cezası ile aranan şahıs, sahte dolarlarla yakalandı" desc="Kocaeli’de polis ekiplerince durdurulan sahte plakalı bir otomobilde yapılan incelemede 39 yıl 2 ay hapis cezası ise aranan şahıs, 114 adet sahte Amerikan Doları ile yakaladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/25/iecrop/1_16_9_1621930613.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/39-yil-hapis-cezasi-ile-aranan-sahis-sahte-dolarlarla-yakalandi-6449447/"]