Hozat'ta 11 gün önce Tanzi Deresinde iki ayrı noktada, Ovacık ilçesinde de Buzultepe mevkisinde çıkan örtü yangınları, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Bölgede terörist gruplara yönelik yürütülen operasyonlar, yangın nedeniyle sonlandırıldı. Yangın bölgelerine Orman Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yoğun çabası sonucu dün Buzlutepe mevkisindeki, bugün de Hozat'ta Tanzi Deresindeki iki yangından biri söndürüldü. Diğer noktadaki yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.



VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden de yangınlara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

* Ovacık-Hozat arası Buzlutepe örtü yangını dün itibariyle tamamen, Hozat Tanzi Deresi üzerindeki bağımsız münferit batı tarafında çıkan yangın, bugün itibarıyla söndürüldü.

* Hozat Tanzi Deresi üzeri uzak mesafe doğu tarafında bağımsız münferit alanda çıkan örtü yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir.

* Hozat Tanzi Deresi'nin daha üst kısımlarında bulunan bağımsız münferit alanda çıkan örtü yangınına iş makinaları ve ekiplerimizce müdahale edilmektedir.

* Bölgede Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, jandarma ile su takviye için ihtiyaç duyulan belediye itfaiye ve arazözleri çalışmalarına devam etmektedir.

* Bölge vatandaşlarımız açısından tehlikeli olup Ovacık ve Hozat Kaymakamlıklarımızın izni olmaksızın alana girilmemesi ve oluşturulmaya çalışılan sosyal medya algılarına itibar edilmemesi rica olunur.



"DUMANLAR İLÇE MERKEZİNDE GÖRÜŞ MESAFESİNİ YOK ETTİ"

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ovacık ilçesinde duman nedeniyle görüş mesafesinin düştüğünü söyleyerek, "Valiyle yaptığımız görüşmede kendisinin, milletvekilinin ve bizlerin o bölgeye gideceğini söyledi. Şu an itibariyle yangının dün itibarıyla daha da yaygınlaştığını görüyoruz. Dumanlar Ovacık ilçe merkezinde görüş mesafesini yok etti" dedi.

"HAVADAN DESTEKLE MÜDAHALE EDİLMESİ LAZIM"

Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik de yangının iş makineleriyle söndürülemeyeceğini bir an önce havadan destek gönderilmesi gerektiğini belirtti. Geyik, "Yangın bölgesine bugün geldik. Alevler üst bölgelere daha da yaygınlaşmış. Şu anda yangına insan gücüyle müdahalenin olamayacağını görüyoruz. Bölgenin iş makinaları ile kontrol altına alınmayacağını biliyoruz, bir an önce havadan destekle müdahale edilmesi lazım. Yoksa yaygın büyüyerek devam edecek" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA: BİR NOKTADA TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

Hozatta Tanzi Deresi çevresi ile Ovacık ilçesinde Buzultepe mevkisinde çıkan örtü yangınları ile ilgili Tunceli Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Yangınlara sabah erken saatlerde havadan da müdahalenin başlanılacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

* 26 Ağustos tarihinde çıkan Ovacık-Hozat arası Buzlutepe örtü yangını, Hozat Tanzi Deresi üzerinde batı kısmında münferit alanlarda tamamen söndürülmüştür.

* Hozat Tanzi Deresinin alt kısımlarında bulunan bağımsız münferit alanın etrafı genel itibariyle iş makinaları marifetiyle tamamen daraltılmış olup ekiplerimizin müdahalesi devam etmektedir. Sabah erken saatlerden itibaren havadan da müdahale başlayacaktır.

* Karadan ve havadan müdahale ile birlikte iş makinalarıyla daraltılan alanda söndürme ve soğutma çalışmalarını yarın kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.

* Valiliğimiz bilgilendirmeleri haricinde bir kısım çevrelerin algı oluşturmak maksadıyla yaydığı sosyal medya açıklamalarına itibar edilmemesi hususu kamuoyunun dikkatine sunulur. DHA

[old_news_related_template title="İzmir'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı" desc="İzmir Foça'da çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/28/iecrop/focada-orman-yangini-1-_3007_dhaphoto3_16_9_1630151025.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/izmir-focada-orman-yangini-ekipler-sevk-edildi-6618519/"]