Ümraniye Esenkent Mahallesi'nde Kadosan Sanayi Sitesi'nde atık toplama ve ayırma faaliyeti gösteren iş yerleri 4 Ekim'de İstanbul Valiliği, Ümraniye Kaymakamlığı, Ümraniye Belediye Başkanlığı, Emniyet, SGK, İŞKUR, Vergi Dairesi, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman ile Göç İdaresi İl Müdürlüklerinin 951 personelinin katılımıyla eşzamanlı iş yerlerine denetim ve rehberlik çalışması gerçekleştirildi.

Bu çalışmalarda toplam 77 iş yeri denetlendi. Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 66 iş yerinden 12'si mühürlendi.

 

Denetim çalışmalarını engellemek için atık kâğıt ve çöpleri yakan, taş atarak görevli personele ve araçlara saldırmak suretiyle 25 personelin yaralanmasına ve 8 araçta maddi hasara sebebiyet veren yaklaşık 20 kişilik gruptan 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Olaya ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Burada savcıya ifade veren 3 şüpheli de tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Hakimlik, şüpheliler A.K., K.A. ve M.A'nın "Birden fazla kişi ile birlikte silahla görevi yaptırmamak için direnme" ve "Yakarak kamu malına zarar verme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. DHA

[old_news_related_template title="3 günlük kocasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı" desc="29 yaşındaki Mehmet Sönmez, 3 gün önce evlendiği eşiyle tartıştı. Kavga sırasında bıçakla yaralanan Sönmez kaldırıldığ ıhastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 24 yaşındaki Zeynep Yonca Sönmez 'kendini bıçakladı' dedi ama tutuklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/04/iecrop/resim1_18859191-1_16_9_1633351609.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/3-gunluk-kocasini-oldurdugu-iddiasiyla-tutuklandi-6686863/"]