Çanakkale'nin, 10-16 Nisan haftasında 100 bin nüfusta 962,98'e ulaşan corona virüsü vaka sayısıyla Türkiye'de birinci sırada yer alması üzerine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni tedbirler alındı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İçişleri Bakanlığının Dinamik Denetim Süreci konulu genelgesi gereği temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan AVM'lerde corona tedbirlerini yerinde denetledi.

AVM yönetimlerinden alınan tedbirler hakkında bilgiler aldı. Vatandaşlar ve AVM esnafıyla da görüşen Vali Aktaş, maske, mesafe ve temizlik konularında hatırlatmada bulundu.

Coronayla mücadelede vatandaşların temizlik, maske ve mesafe kuralı başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere hassasiyetle uymalarını belirten Vali Aktaş, toplu ve kalabalık ortamlarda virüsün bulaş hızının daha yüksek olduğu için kalabalık ortamlarda olabildiğince az vakit geçirmeleri gerektiğini söyledi.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Öte yandan Vali İlhami Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Ufuk Tali ve sağlık yöneticileri ile corona virüsü değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Sürdürülen sağlık hizmetleri, corona ile mücadele ve pandemi sürecinde hastanelerde yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.

Toplantıda, başta dinamik denetimler olmak üzere kentte coronaya  karşı uyulması gereken kurallar, alınan önlemler ve vaka sayılarının son durumu, filyasyon, test çalışmaları, hastanelerdeki doluluk oranları ile aşılama çalışmaları değerlendirildi. DHA

[old_news_related_template title="Pfizer uyardı: Sahte corona virüsü aşıları piyasada" desc="ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, yaptığı özel haberle sahte corona virüsü aşılarının dolaşımda olduğunu duyurdu. Gazete, ele geçirilen corona virüsü aşılarında kırışıklık önleyici ilaç karışımı olduğunu tespit etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/21/iecrop/asi-reuters_16_9_1619009269.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/pfizer-uyardi-sahte-corona-virusu-asilari-piyasada-6387563/"]

[old_news_related_template title="Kentte vaka sayısı 26 kat arttı, Türkiye'de 1'inci oldu" desc="Corona virüsü risk haritasında 'çok yüksek risk' grubu 'kırmızı' kategoride yer alan Çanakkale'de, 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir haftada 797,34'ten 962,98'e yükseldi. Çanakkale, haftalık vaka sayısında Türkiye'de birinciliğe yükseldi. Çanakkale'de vaka sayıları, 8 Şubat'tan günümüze değin 26 kat artış gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/18/iecrop/canakkale_16_9_1618773332.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kentte-vaka-sayisi-26-kat-arttigi-turkiyede-1inci-oldu-6381908/"]