Kahramankazan Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; tamamı gönüllü 30 belediye personelinden oluşan Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Birliği ekipleri, Manavgat'ta devam eden orman yangını nedeniyle arama ve tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD koordinesinde çalışmalarını sürdüren ekip, dün akşam çoban Ahmet Yılmaz'ın 45 keçisi ile birlikte kaybolduğu ihbarı sonrası çalışma başlattı. Dün akşam Gündoğmuş ilçesi Ortakonuş Köyü'nde yapılan aramada, çoban Yılmaz ile 45 keçisi mağarada bulundu.

Yılmaz'ın, alevlerden kurtulmak için keçileri ile birlikte sığındığı mağarada mahsur kaldığı öğrenildi. Sağlık durumu iyi olan çoban ve keçileri, kamyon yardımıyla bölgeden tahliye edildi.
Ekip sorumlusu Ömer Ünal, Manavgat'ta başlayan orman yangınının ardından Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un talimatıyla harekete geçtiklerini belirterek, "AFAD koordinesinde görev yapmaya devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarımızın görevlerini canla başla yaptıklarına şahit oluyoruz" dedi.

'HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ'

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Tamamı gönüllü personellerimizden oluşan arama kurtarma ekibimiz burada yapılan çalışmalara katkı veriyor. Birliğimiz Türkiye'nin her köşesinde yaşanabilecek olası afet, kaza ve kaybolma gibi durumlarda görev alabilecek kapasitede. Gerçekleştirdikleri özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı bölgedeki tüm arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve dünyada afet ve felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz, ancak ihtiyaç duyulması halinde arama kurtarma birliğimiz yalnızca ilçemizin değil, yurdumuzun hangi köşesinde olursa olsun AFAD'ın koordinesinde göreve her zaman hazırız" dedi.

[old_news_related_template title="Manavgat'taki büyük yangın 6'ncı gününde" desc="Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınları, 6'ncı gününe girdi. Manavgat'ın yanı sıra yangının etkilediği Gündoğmuş'ta bir mahalle tamamen yandı, dört mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, 'Gündoğmuş'un yanmaması lazım. Gündoğmuş yanarsa Batı Toroslar yanar, yangının önünü alamayız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/1-3_16_9_1627893568.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/manavgattaki-buyuk-yangin-6nci-gununde-6570003/"]

[old_news_related_template title=" Manavgat'ta safari tesisi küle döndü" desc=" Antalya’nın Manavgat ilçesinde 6 gün önce çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangında ATV safari tesisinde bulunan 95 ATV aracı küle döndü. Demirlerin dahi eridiği tesis kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında alevlerin arasında kalarak canını zor kurtaran tesisin sahibi ise yaşadığı dehşet dakikalarını, “Bir anda yolda kar tipisine benzer bir alev tipisi oldu. Her yerden ateş yağıyordu. 200 metreye yakın alev topunun içerisinde koştum” sözleriyle anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/safari-tesisi-manavgat-foto-iha_16_9_1627890333.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/manavgatta-safari-tesisi-kule-dondu-6569893/"]